Zika virüsü Avrupa'ya sıçradı

Zika virüsü Avrupa'ya sıçradı

Güney Amerika’nın ardından ABD’ye geçen Zika virüsüne Avrupa’da da rastlandı. Danimarka’daki bir hastanın testleri pozitif çıktı.

A+A-

Güney Amerika’nın ardından ABD’ye geçen Zika virüsüne Avrupa’da da rastlandı. Danimarka’daki bir hastanın testleri pozitif çıktı.

Reuters’ın Danimarka’nın ulusal haber ajansı Ritzau’ya dayandırdığı habere göre ülkedeki bir hastada sivrisineklerden bulaşan Zika virüsüne rastlandı. Virüsü Güney Amerika seyahatinde kaptığı öğrenilen ve gribe benzeyen belirtiler göstermesi üzerine Bulaşıcı Hastalıklar Departmanı’na başvuran hastanın, Danimarka’nın ikinci büyük kenti Aarhus’ta tedavi altına alındığı belirtildi.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Batı yarımkürede Kanada ve Şili hariç en az 20 ülkede görülen Zika virüsünün özellikle Güney Amerika’da yayılmaya devam ettiğini duyurmuştu. Brezilya'da salgın şeklinde ilk kez Mayıs 2015’te görülen Zika virüsünü taşıyan sivrisinek türünün de Aedes'in Kanada ve Şili hariç, Amerika kıtasındaki tüm ülkelerde görüldüğü kaydedilmişti.

Kökeni Afrika'nın tropikal toprakları olan Zika virüsü chilungunya ateşi, dang ateşi denilen bir ateş türüne yol açıyor. Virüsü kapan birçok insan aslında hastalanmazken, hamilelerde bebeği büyük oranda etkilediği ve doğumsal anomaliye neden olduğu ortaya çıktı. Virüsün henüz insandan insana geçip geçmediği bilinmiyor.

İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.