Borsa, halka arzlar, dรถviz, kripto para, hisse รถnerileri

Ziraat Bankasฤฑ’ndan emekli olamayan BaฤŸ-Kurlulara mรผjde

SGK ile Ziraat Bankasฤฑ arasฤฑnda "Emeklilik Hakkฤฑ DoฤŸmuลŸ BaฤŸ-Kur'lu Esnafa Kredi SaฤŸlanmasฤฑ Protokolรผ" imzalandฤฑ. Kaynak: BaฤŸ-Kurโ€™lulara mรผjdesi
Ziraat Bankasฤฑ'ndan emekli olamayan BaฤŸ-Kurlulara mรผjde Borsatek

ร‡alฤฑลŸma ve Sosyal Gรผvenlik Bakanฤฑ Jรผlide SarฤฑeroฤŸlu, “BaฤŸ-Kur sigortalฤฑlarฤฑmฤฑzฤฑn 48 ay vade borรงlarฤฑnฤฑ รถdemeleri, รถdenmesinin de emekli maaลŸฤฑndan saฤŸlanmasฤฑ gerรงekleลŸtirilecek. ร–nemli olan komisyon alฤฑnmayacak olmasฤฑ. Bu krediye baลŸvuran esnaflarฤฑmฤฑzฤฑn geรงmiลŸ sorgulamasฤฑ da yapฤฑlmayacak” dedi.

Bakanlฤฑkta gerรงekleลŸtirilen iลŸ birliฤŸi protokol tรถreninde konuลŸan Bakan SarฤฑeroฤŸlu, sรถzlerine Afrin’de yรผrรผtรผlen Zeytin Harekatฤฑnda hayatฤฑnฤฑ kaybeden ลŸehitlere rahmet dileyerek baลŸladฤฑ. Tรผrkiye’nin รถnemli bir sรผreรงten geรงtiฤŸini ifade eden SarฤฑeroฤŸlu, “Kararlฤฑ bir ลŸekilde operasyonumuzu sรผrdรผreceฤŸiz. Bir yandan terรถrle mรผcadelemizi yรผrรผtรผrken ve uluslararasฤฑ arenadaki bilgi kirlilikleriyle mรผcadele ederken, diฤŸer taraftan da รผlkemizde yatฤฑrฤฑmlara, reformlara hฤฑz kesmeden devam ediyoruz. Son bir ay iรงinde รผlkemize etki edecek, yatฤฑrฤฑm ortamฤฑnฤฑn iyileลŸtirilmesine imkan saฤŸlayacak รงok รถnemli adฤฑmlarฤฑn atฤฑldฤฑฤŸฤฑ bir dรถnemden de geรงiyoruz. Bundan sonra daha iyisini yapmak iรงin yine gรผรงlรผ adฤฑmlarla yolumuza devam edeceฤŸiz” diye belirtti.

GerรงekleลŸtirilen iลŸ birliฤŸi protokolรผnรผn esnaflarla ilgili รถnemli bir รงalฤฑลŸma olduฤŸunu deฤŸerlendiren SarฤฑeroฤŸlu, her kesimle ilgili talep edilen konularda, bakanlฤฑฤŸฤฑn ilgili birimleriyle yoฤŸun รงalฤฑลŸmalar yรผrรผtรผldรผฤŸรผnรผ sรถyledi. Ziraat Bankasฤฑ’nฤฑn รผlkenin รถnemli bir kesimi iรงin bรผyรผk bir sorumluluฤŸu รผstlendiฤŸini dile getiren SarฤฑeroฤŸlu, “ลžuanda 2.9 milyon BaฤŸ-Kur’lu aktif sigortalฤฑmฤฑz var, 2.6 milyon da BaฤŸ-Kur emeklimiz var. ลžartlarฤฑn iyileลŸtirilmesiyle alakalฤฑ gรผรงlรผ dรผzenlemelerin ardฤฑndan prim oranlarฤฑnฤฑ yรผzde 40’tan yรผzde 34 buรงuฤŸa dรผลŸรผrmรผลŸtรผk. BaฤŸ-Kur sigortalฤฑlarฤฑmฤฑzฤฑn iลŸ kazasฤฑ sigortasฤฑ kapsamฤฑna alarak, geรงici iลŸ gรถremezlik รถdeneฤŸinden faydalanma imkanฤฑ getirmiลŸtik. BaฤŸ-Kur sigortasฤฑ kadฤฑnlarla ilgili esnaf kadฤฑnlarฤฑmฤฑza verilen รถdenekler ve diฤŸer tรผm teลŸvikler geรงmiลŸten bu gรผne yaptฤฑฤŸฤฑmฤฑz รถnemli รงalฤฑลŸmalardan bazฤฑlarฤฑ” diye konuลŸtu.

1-3 รงalฤฑลŸanฤฑ olan iลŸ yerlerinde, 18-25 yaลŸ arasฤฑ genรงlerin artฤฑ istihdam olarak iลŸe almalarฤฑ halinde 6 ay boyunca รผcreti, vergisi ve sigorta primlerinin karลŸฤฑlanacaฤŸฤฑ bir teลŸvik modelinin de hayata geรงirileceฤŸini aktaran SarฤฑeroฤŸlu, “Bugรผn imzalanan protokolรผmรผz gerรงekten รถnemli. BirikmiลŸ prim borcu nedeniyle durdurulan hizmet sรผreleri olan sigortalฤฑlarฤฑmฤฑz vardฤฑ, ihya edilmesi durumunda yaลŸlฤฑlฤฑk aylฤฑฤŸฤฑ baฤŸlanmaya hak kazanacaklar da bu protokol kapsamฤฑnda olacak. Protokol ile sigortalฤฑlarฤฑmฤฑzฤฑn 48 ay vade borรงlarฤฑnฤฑ รถdemeleri, รถdenmesinin de emekli maaลŸฤฑndan saฤŸlanmasฤฑ gerรงekleลŸtirilecek. ร–nemli olan komisyon alฤฑnmayacak olmasฤฑ. Bu krediye baลŸvuran esnaflarฤฑmฤฑzฤฑn geรงmiลŸ sorgulamalarฤฑ da yapฤฑlmayacak” ลŸeklinde konuลŸtu.

“Protokol 3 ay sรผreyle geรงerli”

SGK BaลŸkanฤฑ Mehmet Selim BaฤŸlฤฑ ise, 1.28 faiz oranฤฑ ve 48 ay vade ile borรงlu olduฤŸu iรงin emekli olamayan BaฤŸ-Kur’lu sigortalฤฑlarฤฑn emekli edileceฤŸi bilgisini vererek, “Protokolรผmรผz 3 ay sรผreyle geรงerli, talep edildiฤŸi takdirde iki sefer uzatฤฑlma imkanฤฑ var. ร–zellikle birikmiลŸ prim borcu olan ve askerlik, doฤŸum borรงlanmasฤฑ yaparak emekli olacak olanlar da bu imkandan faydalanabilecek. Sigortalฤฑmฤฑz mรผracaat ettiklerinde Ziraat Bankalarฤฑna kredi yatacak ve kullanabilecekler” bilgisini verdi.

TESK BaลŸkanฤฑ Palandรถken de, esnaf ve zanaatkarlarฤฑn en bรผyรผk sฤฑkฤฑntฤฑsฤฑnฤฑn prim borcundan dolayฤฑ emekli olamadฤฑklarฤฑnฤฑ belirterek, bรถyle bir รงalฤฑลŸmanฤฑn hayata geรงirilmesinden duyduฤŸu memnuniyeti dile getirdi. Programda Ziraat Bankasฤฑ Genel Mรผdรผrรผ Hรผseyin Aydฤฑn da yer aldฤฑ. KonuลŸmalarฤฑn ardฤฑndan taraflar protokolรผ imzaladฤฑ.

Canlฤฑ Dรถviz Kurlarฤฑ

AdAlฤฑลŸ โ‚บSatฤฑลŸ โ‚บDฤŸลŸ.%
DOLAR 46.819646.82460.03%
EURO 53.48753.5-0.13%
JAPON YENฤฐ 3.463.4680.55%
ฤฐSVฤฐร‡RE FRANKI 58.083958.1075-0.27%
STERLฤฐN 62.496362.5117-0.06%
ร‡ฤฐN YUANI 6.8886.8891-0.14%
RUS RUBLESฤฐ 0.6010.6034-0.53%

Canlฤฑ Altฤฑn Fiyatlarฤฑ

AdSatฤฑลŸ โ‚บDฤŸลŸ.%
ALTIN/ONS ($)4156.85-0.35%
SPOT ALTIN GRAM (TL)6251.96-0.41%
GRAM ALTIN SERBEST P.6261.09-0.66%
SPOT GรœMรœลž GRAM (TL)93.44-0.47%
KรœLร‡E ALTIN (DOLAR)133400.00-0.6%
HAS ALTIN GRAM (TL)6220.69-0.41%
SPOT ALTIN KG (TL)132858.00-0.44%
CUMHURฤฐYET ALTINI (TL)42429.000.31%
GรœMรœลž/ONS ($)62.18-0.3%

Canlฤฑ Kripto Paralar

KriptoSonDฤŸลŸ. (%)
Bitcoin 62797.55 0.3319%
Ethereum 1768.33 0.4857%
Tether USDt 1.00 -0.0183%
BNB 579.22 0.7991%
Solana 80.65 0.2461%
USDC 1.00 -0.0095%
XRP 1.14 0.8376%
Dogecoin 0.08 1.6567%
Toncoin 1.77 0.8311%
Cardano 0.18 -2.0872%
Shiba Inu 0.00 1.3756%
Avalanche 6.84 -0.1875%

KรถลŸe Yazarlarฤฑ

Son Eklenen Haberler

Reklam