Ziraat'tan rekor kar

Ziraat'tan rekor kar

Ziraat Bankası, bu yılın ilk dokuz ayında 3 milyar 26 milyon TL ile sektörün en fazla kâr elde eden bankası oldu.

A+A-

Ziraat Bankası, geçen yılın dokuz aylık döneminde 2 milyar 576 milyon lira olan net kârını, bu yılın aynı döneminde yüzde 17 artırarak 3 milyar 26 milyon liraya çıkardı. 238.4 milyar lirayla sektörün aktif büyüklüğü lideri olan banka, karlılıkta da birinciliğe oturdu. Ziraat Bankası'nın 9 aylık kârı, geçen yılın tamamında elde edilen 3.3 milyar lira kâra yaklaştı. Müşterilerinin bankaya kolay erişimini sağlamak için şube ve şube dışı kanalların dağılımını ve etkinliğini artırmayı sürdürdüklerini belirten Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın "Bu yılın ilk 9 ayında açılan 28 şubemizin yanı sıra ATM sayımızı 581 adede çıkardık. Eylül sonu itibarıyle toplam şubemiz bin 661 ve ATM sayımız 5 bin 934 oldu" dedi.

Bu yılın ilk 9 ayında aktif büyüklüğünün yüzde 15 artarak 238 milyar TL'ye ulaştığına vurgulayan Aydın, toplam kredilerin 170 milyar lirayı aştığını söyledi. Kredi kalitesinin iyileştiğini belirten Aydın takipteki kredi rasyosunun yüzde 2'ye indiğini kaydetti. 

Kendi ligimizde en iyi olmaya devam

Özkaynaklarında bu yılın ilk 3 çeyreğinde yüzde 41 büyümüş olan Ziraat Bankası'nın, güçlü özkaynak ve bununlu uyumlu bilanço büyüklüğü stratejisini sürdüreceğini ifade eden Hüseyin Aydın "Sermaye verimliliğinde, kendi ligimizde en iyi olmayı sürdürüyoruz. Net ücret-komisyon gelir stratejimizi, bankacılık mevzuatında yapılmış olan yeni düzenlemeler çerçevesinde kurumsallaştırıyoruz. Bu konuda; adil, şeffaf ve etkin bir altyapı tesis ediliyor" dedi.
 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.