Zoom, Liminal’ı satın aldı

Zoom, Liminal’ı satın aldı

Zoom, canlı yayın ve online etkinlikler düzenleyen Liminal’ı satın aldığını duyurdu.

A+A-

Görüntülü konuşma platformu Zoom, canlı yayın ve online etkinlikler düzenleyen Liminal’ı satın aldı. Satınalım işlemi, Zoom’un daha geniş iletişim platformuna dönüşme stratejisinin parçası olarak değerlendiriliyor.

Zoom ve Liminal arasında yapılan anlaşmanın finansal büyüklüğü paylaşılmazken, Liminal’ın 2 kurucusu Andy Carluccio ve Jonathan Kokotajlo Zoom bünyesine katılıyor.

Zoom sözcüsü Candace Dean “Liminal tarafından sunulan mevcut ürünler, Liminal sitesinden erişilebilir olacak. Gerçekleşen satın alma ile birlikte, Liminal’ın kurucuları Zoom platformunda ZoomOSC ve ZoomISO çözümlerini entegre etmek üzere çalışmalarına devam edecekler.” açıklamasını yaptı.

Bir süredir Zoom platformu için yayın araçları geliştiren Liminal girişimi, Zoom temelinde hazırladığı yayın araçları ile tanınıyor. ZoomOSC aracı açık ses kontrolü ile OSC protokolünü kullanarak Zoom uygulamasını üçüncü taraf yazılım ve donanım kontrolcüleri ile entegre etmenizi sağlarken, ZoomISO ise her katılımcının video akışını profesyonel düzenleme araçlarına aktarabilmesini sağlıyor. Bu iki araç profesyonel yayın oluşturmak isteyen sanal etkinlikler, sinemalar, stüdyolar gibi unsurlara kolaylık sağlıyor.

Zoom’un yakın dönemde bu araçları daha işlevsel hale getirerek geniş çaplı etkinlikler için de sunması bekleniyor.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler