Tรผrkiye’nin en bรผyรผk zรผcaciye firmalarฤฑndan Glasscoโnun iflasฤฑ iรงin dava aรงฤฑldฤฑ. Davacฤฑ firma, asฤฑrlฤฑk Fransฤฑz Arc France firmasฤฑ. Fransฤฑz firma, satฤฑลฤฑnฤฑ yaptฤฑklarฤฑ รผrรผnlerin parasฤฑnฤฑ alamadฤฑklarฤฑnฤฑ iddia ediyor. ลimdilerde iflasฤฑ istenen Glasscoโnun Malatyalฤฑ sahipleri, dรผnyaca รผnlรผ Fransฤฑz Duralex markasฤฑnฤฑ satฤฑn almฤฑลtฤฑ.
ฤฐstanbul Ticaret Mahkemesiโnde aรงฤฑlan davada, Fransaโnฤฑn kรถklรผ ลirket Arc France ile Tรผrkiyeโde zรผcaciye sektรถrรผnde yarฤฑm asrฤฑ geride bฤฑrakan Solmaz ailesine ait Glassco Dฤฑล Tic. A.ล. karลฤฑ karลฤฑya geldi.
โTABAKLARIN PARASINI ALAMADIKโ
Dava dosyasฤฑnda yer alan belgelere gรถre Fransฤฑz ลirket, Glassco Dฤฑล Ticaretโe satฤฑลฤฑnฤฑ yaptฤฑฤฤฑ bir dizi malฤฑn parasฤฑnฤฑ alamadฤฑฤฤฑ iddiasฤฑnda. ฤฐddiaya gรถre mallar teslim edildi faturalar da ลirkete ulaลmasฤฑna karลฤฑn รถdeme yapฤฑlmadฤฑ. Davacฤฑ tarafฤฑn iddiasฤฑna gรถre, รงekilen ihtarnameler sonrasฤฑ รถdeme yapฤฑlmayฤฑnca icra takibine geรงildi. Glasscoโya karลฤฑ iflas yolu ile takibi geรงen Kasฤฑm ayฤฑ sonunda ฤฐstanbul 33. ฤฐcra Mรผdรผrlรผฤรผโnde yapฤฑldฤฑ. Glassco avukatlarฤฑ ise takibe itiraz etti.
รNCE TAKฤฐP SONRA DAVA
Fransฤฑz ลirketin Tรผrkiyeโdeki avukatlarฤฑ ise bu kez itirazฤฑn iptali ve iflas istemi ile ฤฐstanbul Ticaret Mahkemesiโnde dava aรงtฤฑ. Fransฤฑz ลirketin alacaklฤฑ olduฤunu iddia ettiฤi fatura bedeli ise 402 bin 421 dolar olarak kayฤฑtlara girdi.
โMALLARI TESLฤฐM ALMADIKโ
Glassco adฤฑna dava dosyasฤฑna sunulan savunma dilekรงelerine gรถre ise Fransฤฑz ลirkete bir borรงlarฤฑnฤฑn olmadฤฑฤฤฑ รถne sรผrรผldรผ. Dilekรงede, Fransฤฑz ลirketin gรถnderdiฤi mallarฤฑn da bir kฤฑsmฤฑnฤฑn da halen Erenkรถy Gรผmrรผk Mรผdรผrlรผฤรผโnde tutulduฤu belirtildi. Dilekรงede, sรถz konusu mallarฤฑn teslim alฤฑnmamasฤฑnฤฑn gerekรงesini ise talep edilen nitelikte olmamasฤฑ oluลturdu.
Mahkeme aรงฤฑlan dava ve sunulan savunma dilekรงesi sonrasฤฑ dosya รผzerindeki incelemesini 25 Nisanโda yaptฤฑ. Dosyanฤฑn esasฤฑna ise รถnรผmรผzdeki sรผreรงte girilmesi bekleniyor.
SOLMAZ: BฤฐZฤฐ SIKIลTIRMAK ฤฐSTEDฤฐLAR
Glassco Dฤฑล Ticaret A.ล’nin Yรถnetim Kurulu Baลkan Yardฤฑmcฤฑsฤฑ Sinan Solmaz ise konu ile ilgili yaptฤฑฤฤฑ aรงฤฑklamada “Arc firmasฤฑnฤฑn sevk ettiฤi รผrรผnler istediฤimiz evsafa uygun olmadฤฑฤฤฑ iรงin biz bu รผrรผnleri kabul etmedik. ฤฐade almalarฤฑnฤฑ istediฤimizde bize yazฤฑlฤฑ olarak 100 bin dolarlฤฑk indirim teklif ettiler. Ve bu indirim teklifini de yazฤฑlฤฑ olarak bildirdiler. Biz yine kabul etmedik. Daha sonra, bizi sฤฑkฤฑลtฤฑrmak iรงin iflas istemi ile adi takip yoluna gittiler. Biz bu takibe itiraz ettik. En sonunda dava aรงฤฑldฤฑ. Bizim, bu davaya bakan mahkeme ile ilgili ciddi ลรผphelerimiz var ve bu konuda ilgililer hakkฤฑnda gerekli baลvurularฤฑ da yapacaฤฤฑz. Yฤฑllardฤฑr bu sektรถrde faaliyet yรผrรผtรผyoruz. Var olduฤu iddia adilen bรถyle bir parayฤฑ รถdeyememe gibi bir durum sรถz konusu deฤil. Ortada, bizim ‘iflas’ ettiฤimiz gibi bir algฤฑ oluลuyor ki bu kesinlikle doฤru deฤil. Konu bir iflas davasฤฑ deฤildir. Muvazaalฤฑ bir alacak davasฤฑdฤฑr. Aleyhimize sonuรงlanmฤฑล bir karar ve รถdenmemiล bir borรง bulunmuyor. Arc firmasฤฑ kรถtรผ niyetli olarak iflas istemi tehditi ile bizden haksฤฑz tahsilat yapmayฤฑ amaรงlฤฑyor” ลeklinde konuลtu.
DรNYA DEVฤฐNฤฐ SATIN ALMIลTI
HAKKINDA iflas davasฤฑ aรงฤฑlan Glassco Dฤฑล Ticaret, zรผcaciye sektรถrรผnรผn รถnde gelen oyuncularฤฑndan biri. ลirket, ithalatฤฑnฤฑ yaptฤฑฤฤฑ รผrรผnlerin bir bรถlรผmรผnรผ iรง piyasada satarken bir bรถlรผmรผnรผ ise รงevre รผlkelere ihraรง ediyor. ฤฐbrahim ve Sinan Solmaz kardeลlerin sahibi olduklarฤฑ ลirket temelleri ise yarฤฑm asrฤฑ aลkฤฑn sรผre รถnce atฤฑldฤฑ. Solmaz kardeลler, 2005 yฤฑlฤฑnda, Fransaโnฤฑn dรผnyaca รผnlรผ markasฤฑ Duralexโi satฤฑn almฤฑลtฤฑ. Mali zorluklar iรงinde olan kรถklรผ marka iรงin Nisan 2008โde iflas kararฤฑ verilmiลti.
รte yandan Arc France de bir sรผre รถnce iflas haberleri ile gรผndeme gelmiล; ลirketin varlฤฑklarฤฑ el deฤiลtirmiลti.







