Zurich Sigorta, MAPFRE Yaşam'ı satın alarak Türkiye'deki büyümesini hızlandırdı

Zurich Sigorta, MAPFRE Yaşam'ı satın alarak Türkiye'deki büyümesini hızlandırdı

Zurich Sigorta, MAPFRE Yaşam'ı satın alarak Türkiye'deki hayat sigortacılığı pazarındaki konumunu güçlendirdi.

A+A-

Zurich Sigorta, MAPFRE Sigorta'nın hayat sigortacılığı alanında faaliyet gösteren MAPFRE Yaşam'ı satın aldı. İki şirketin yaptığı ortak açıklamada, satın alma işleminin Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) onayının ardından tamamlanacağı belirtildi.

Satın alma işlemiyle birlikte, Zurich Sigorta Türkiye'deki hayat sigortacılığı alanındaki varlığını güçlendirerek, toplam pazar payını artırmayı hedefliyor. MAPFRE Yaşam'ın deneyimli kadrosu ve geniş ürün yelpazesiyle birlikte, Zurich Sigorta müşterilerine daha kapsamlı hizmetler sunmayı planlıyor.

Zurich Sigorta CEO'su Yılmaz Yıldız, satın alma işlemiyle ilgili yaptığı açıklamada, "Türkiye ekonomisine olan güvenimizin bir göstergesi olarak, MAPFRE Yaşam'ı satın alarak Türkiye'deki büyümemizi hızlandırdık. Hayat dışı sigortacılık faaliyetlerimize hayat sigortası uzmanlığını da ekleyerek, müşterilerimizin gelişen ihtiyaçlarını daha geniş bir ürün ve hizmet yelpazesi ile bütüncül olarak karşılayacağız" dedi.

MAPFRE Sigorta Genel Müdürü Erdinç Yurtseven ise, "MAPFRE Grup olarak, Türkiye'deki uzun vadeli stratejik planlarımıza paralel olarak hayat dışı sigortacılığa odaklanılması yönünde karar aldık. Bu doğrultuda, MAPFRE Yaşam'ın satışını gerçekleştiriyoruz. MAPFRE Sigorta olarak, 75 yıllık tecrübemiz ve MAPFRE Grup'un Türkiye'ye olan güveni ile daha güçlü bir şekilde yolumuza devam edeceğiz" açıklamasında bulundu.

İlgili Haberler