Zynga, Rollic'in yüzde 80'ini aldı

Zynga, Rollic'in yüzde 80'ini aldı

Zynga ile Rollic ağustos ayında anlaştıklarını duyurdukları "satın alma" anlaşmasını sonuçlandırdıklarını açıkladı

A+A-

Küresel interaktif eğlence devi Zynga ve İstanbul merkezli Rollic Ağustos ayında duyurdukları anlaşmayı sonuçlandırdıklarını açıkladı. 

Anlaşmaya göre, Zynga 180 milyon dolar karşılığında oyunları 365 milyondan fazla indirilen Rollic’in %80 hissesini hemen satın alabilecek, önümüzde üç yıl içerisindeyse geri kalan %20 hisseyi ise belirli kârlılık hedefleri temelli bir değerlemeyle eşit taksitlerle satın alacak.

Rollic’in Zynga tarafından satın alınması, şirketin hızlı büyüyen “hyper-casual” oyun sektörüne girişinin mihenk taşını oluşturuyor ve şirkete çok yetenekli bir dizi geliştiriciyi de beraberinde getiriyor. Rollic CEO Burak Vardal ve şu anki yönetim takımı tarafından idare edilmeye devam edicek. Ek olarak ise, şirket genel merkezlerini İstanbul Türkiye’ye taşımayı planlıyor.

Zynga CEO’su Frank Gibeau, “Rollic’i ve inanılmaz yetenekli takımını, yetenekli geliştiricilerini de, bünyemize katma konusunda heyecanlıyız” dedi ve “Rollic Zynga’yı en heyecanlı ve hızlı büyüyen oyun kategorisi olan hyper-casual oyun dünyasına sokuyor” diye ekledi.

2018 yılında Burak Vardal, Deniz Başaran ve Mehmet Can Yavuz, Rollic’i hyper-casual oyunlar üretmek için İstanbul’da kurmuşlardı. Rollic’in 8 oyunu ABD App Store’da en çok indirilen oyunlar arasında 1 ya da ikinci sırada bulunuyor.

İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.