Devlet Türk Telekom'a müdahale mi edecek

Devlet Türk Telekom'a müdahale mi edecek

Başbakan Binali Yıldırım devletin Türk Telekom'daki durum nedeniyle müdahale hakkının olduğunu, ekim ayında durumun netleşeceğini söyledi

A+A-

Türk Telekom'un ortağı OTAŞ'ın borçlarına ilişkin olarak Başbakan Binali Yıldırım yorumda bulundu.
Yıldırım, Hariri Grubu'nun başka işlerinden dolayı sıkıntıya girdiği için Türk Telekom'da olumsuz sonuçların olduğunu söyledi.

Türk Telekom'un gayet iyi gittiğini, sahiplik konusunun ayrı olduğunu belirten Yıldırım, ortaklıktan kaynaklanan sıkıntılardan şirketin kurtulduğunu söyledi.
Türk Telekom'da Yıldırım, bir yatırımcının gelip "Borçları üstleniyorum, yeni ortak olmak istiyorum" derse, şartlar uygun olur kamu olarak zarar söz konusu olmazsa bu durumun olabileceğini belirtti. Yıldırım, Türk Telekom'un temerrüde düşmesi halinde devletin müdahale etme hakkı olduğunu da kaydetti.

Türk Telekom'un yüzde 55'ine sahip olan Otaş'ın bankalara yaklaşık olarak 4.5 milyar dolar borcu var ve bu borcu henüz ödemedi.


YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.