HALK Yatırım bir hisse için AL bir hisse için TUT önerisi açıkladı

HALK Yatırım bir hisse için AL bir hisse için TUT önerisi açıkladı

Halk Yatırım ARCLK ve VESTL hisseleri için hedef fiyat ve tavsiyesini açıklad

A+A-

Halk Yatırım, VESTL-Vestel Elektronik için hedef fiyatını 73,05 TL'den 101,4 TL'ye yükseltti, tavsiyesini "tut" olarak korudu

Halk Yatırım, VESTL-Vestel Elektronik hisseleri için değerlendirmesi şöyle

Vestel Elektronik

TUT
Hisse Fiyatı: 84,50 TL
Hedef Fiyat: 101,40 TL
Getiri Potansiyeli: %20

Yurt içi pazarın desteğinde güçlü satış büyümesi kaydedildi. Vestel Elektronik 2023’te beyaz eşya tarafında, satış adetlerinde görülen güçlü büyüme ve azalan ham madde maliyetlerinin desteğinde marjlarında iyileşme kaydederken; TV elektroniği tarafında da, panel fiyatlarının artış göstermesine rağmen, enflasyonist ortamın desteğinde sunulan etkin fiyatlama avantajıyla marjlarını korumayı başardı. Yurt içi satışlar güçlü görünümünü sürdürürken, ihracat pazarlarında sıkılaşan finansal koşullar nedeniyle ihracatın satışlar içerisindeki payının %63 seviyesine gerilediğini takip ediyoruz (2022’de %69 idi). Buna ek olarak, şirket beyaz eşya tarafında yapmış olduğu yatırımlarla birlikte son yıllarda kapasite artışlarını da hızlandırdı. Nisan ayı itibarıyla yeni bulaşık makinesi fabrikasının tam kapasite devreye alınmasıyla birlikte Vestel’in beyaz eşya üretim kapasitesi 2020 yıl sonuna göre %29 oranında arttı.

Gerçekleşen kapasite artışlarıyla birlikte beyaz eşya sektörünün segmentler içerisindeki ağırlığı 2020 sonundaki %56 seviyesinden, 2023 yılsonu itibarıyla %64 seviyesine yükseldi. Bu doğrultuda, Vestel’in 2024’te, uygulanmakta olan sıkılaştırıcı para ve maliye politikalarının etkisiyle yurt içi satış adetlerinde daralma kaydedileceğini, ihracat pazarlarında ise ekonomik aktivitedeki gerileme ve devam eden zorlu finansal koşulların etkisiyle daha zayıf bir görünüm sergileneceğini ve operasyonel marjlarda enflasyon muhasebesiyle ortaya çıkan normalleşme görünümünün korunacağını düşünüyoruz.

Bu doğrultuda; Vestel için 2024’te cirosunun %61 artışla 180,2 milyar TL, FAVÖK’ün %56 artışla 16,2 milyar TL ve net karının ise %86 artışla 2,7 milyar TL seviyesinde gerçekleşmesini bekliyoruz. Ürün çeşitliliğindeki artışın orta ve uzun vadede katkı sağlamasını bekliyoruz. Vestel Elektronik, otomotiv elektroniği gibi araç teknolojilerine, batarya depolama ve elektrikli araçlara yönelik şarj ünitelerine de yatırım yapmaya devam ediyor. Vestel’in, yerli otomobilin üretilmesi kapsamında kurulan iş birlikteliğinin üyesi olduğunu göz önüne almakla birlikte, ilgili projenin yakın dönemde önemli bir katkı sağlamasını beklemiyor; orta ve uzun vadede değer yaratabileceğini düşünüyoruz. Şirketin yeni girdiği pazarlardaki hakimiyetini artırmaya yönelik çalışmalarını hızlandırmasını da olumlu değerlendiriyoruz. Avrupa Bölgesi’nin ihracattaki ağırlığının oldukça yüksek olduğunu düşündüğümüzde, bölge ekonomisine yönelik ortaya çıkması muhtemel risklerin yeni pazar girişleri ile dengelenebileceğini düşünüyoruz.

Değerleme. Yurt içinde uygulanmakta olan sıkılaştırıcı para ve maliye politikalarının etkileriyle birlikte fiyatlama avantajının azalacağını ve enflasyon muhasebesinin uygulanması sonrasında marjlarda görülen normalleşmenin devamını öngörüyoruz. Yurt dışı tarafta ise, makro ekonomik koşulların hanehalkı talebini baskı altında tutmaya devam edeceğini öngörüyoruz. Bu doğrultuda, sektöre yönelik öngörülerimizde yaptığımız güncellemeler neticesinde; Vestel için 12 aylık hedef fiyatımızı 73,05 TL’den 101,40 TL’ye yukarı yönlü revize ediyor; ‘TUT’ yönünde bulunan tavsiyemizi ise koruyoruz.

Riskler; Uygulanmakta olan sıkılaştırıcı para ve maliye politikalarının hanehalkı talebi üzerinde daraltıcı etkisi, yüksek enflasyonist ortam ve ekonomik aktivitedeki azalışın etkisiyle fiyatlama avantajının kaybolması değerlememiz için başlıca risk unsurları arasında yer alıyor.

>>> SONRAKİ SAYFA: HALK YATIRIM'IN AL ÖNERİSİ VERDİĞİ ARCLK DEĞERLENDİRMESİ

Bu haber toplam 3805 defa okunmuştur
İlgili Haberler