Dünya piyasalarında Deutsche Bank paniği

Dünya piyasalarında Deutsche Bank paniği

Deutsche Bank haberleri, son bir ayın en kötü performansını gösteren Avrupa hisse senetlerinin durumunu daha da kötüleştirdi

A+A-

Avrupa hisse senetleri, ABD Adalet Bakanlığı'nın Deutsche Bank'tan anlaşmaya varmak için 14 milyar dolar talep etmesi ve zayıflayan petrol fiyatlarının banka ve enerji hisselerine satış getirmesi sonrası haftayı kayıpla geçmeye yöneldi. 
Stoxx Europe 600 Endeksi son yedi seansta altıncı kez aşağı yönde hareket ederken, Standard & Poor's 500 (S&P 500) endeks vadeli kontratları da düştü. Rus rublesi, Rusya Merkez Bankası'nın faiz indirimine gideceği beklentisi ile değer kaybederken,  petrol, Libya ve Nijerya'nın üretimi artırmasının küresel arz fazlasını derinleştireceği endişeleri ile, varil başına 44 doların altında seyretti. Almanya tahvilleri ralli yaparken, Portekiz tahvilleri değer kaybetti. MSCI Asya Pasifik Endeksi son yedi günde ilk kez yükseldi ve bölgenin en büyük 10 ekonomisinin yarısında piyasalar tatil nedeniyle kapalı.

Deutsche Bank haberleri,  Euro Bölgesi ve Japonya'da merkez bankalarının teşvikleri artırmada daha isteksiz olduğu edişeleri ile küresel piyasalarda görülen güçlü satışların ardından, son bir ayın en kötü performansını gösteren Avrupa hisse senetlerinin durumunu daha da kötüleştirdi. Şirket tahvillerinin temerrüde karşı sigorta maliyetleri (CDS'ler) bu hafta son üç ayın en hızlı yükselişini gösterirken, emtia fiyatları sert düştü ve getiri eğrileri dikleşti. Japonya Merkez Bankası ve Fed gelecek hafta Çarşamba günü politika toplantılarını tamamlayacak.
Londra'da CMC Markets analisti Jasper Lawler, "Deutsche Bank haberleri piyasaları bir miktar sarstı," dedi ve "Bu durum, halen eski sorunlarla mücadele etmekte olduğumuzu gösteriyor: Bir süre daha devam edecek düşük faiz ortamı ve düzenleyici kuruluşların denetimleri" şeklinde görüş bildirdi. 
Stoxx Europe 600 Endeksi Londra saati ile 10:42'de yüzde 0.1'den az düştü ve haftayı yüzde 1.6 kayıpla geçmeye yöneldi.


İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.