S&P 500'de kazanç seans ortasında %1'i geçti

S&P 500'de kazanç seans ortasında %1'i geçti

Alphabet ve Microsoft'un Güçlü Çeyrek Sonuçları ve Ilımlı Enflasyon Verileri Endekslerde Kazançların Artmasına Neden Oldu

A+A-

New York borsasında hisse senetleri Cuma günü seans içinde, teknoloji devleri Alphabet ve Microsoft'un güçlü çeyrek sonuçları ve ılımlı enflasyon verilerinin ardından ralli yaparak yükseldi. Yatırımcılar, Alphabet'in ilk kez açıklanan temettüsü, 70 milyar dolarlık hisse geri alım programı ve beklentileri aşan ilk çeyrek sonuçlarına olumlu tepki gösterdi. Şirketin hisseleri %10,4 artışla rekor bir seviyeye ulaşarak Google'ın ana şirketinin piyasa değerini 2 trilyon doların üzerine çıkardı.

>>> THYAO hiseleri için altı aracı şirket hedef fiyat ve tavsiyelerini açıkladı

Dow Jones yerel saatle öğleden sonra 02:16'da 226,04 puan veya %0,59 artışla 38,313.61'e yükseldi. S&P 500 59,87 puan veya %1,19 artarak 5,108.29'a ulaştı ve Nasdaq Kompozit 325,84 puan veya %2,09 artışla 15,937.60'a çıktı.

Microsoft, üçüncü çeyrek gelir ve karının Wall Street tahminlerini aşmasıyla %2,7 oranında değer kazandı. Bu artış, şirketin bulut hizmetlerinde yapay zeka (AI) kullanımından elde ettiği kazançlara bağlandı.

Diğer megacap büyüme hisseleri de yükselişteydi; Amazon ve Nvidia sırasıyla %3,5 ve %5,8 değer kazandı. Ancak Meta, Apple ve Tesla düşüş yaşadı. Çarşamba günü Meta'nın sonuçları yatırımcıları hayal kırıklığına uğratmış ve şirket AI'a harcamalarını artırmıştı.

>>> İş Yatırım'dan %32 prim potansiyeli olan hisse için AL önerisi

S&P 500'in 11 büyük sektöründen sekizi, özellikle iletişim hizmetleri, teknoloji, tüketici seçimleri ve malzemeler sektörlerinin öncülüğünde yükseliş gösterdi.

ABD Ticaret Bakanlığı verilerine göre, Mart ayında yıllık bazda ılımlı bir enflasyon artışı yaşanırken, aylık bazda beklentilerle uyumlu gerçekleşti. Bu rapor, enflasyonun yükselişi ve ekonomik büyümenin yavaşlamasıyla ilgili endişelerden korkan finans piyasalarına bir rahatlama sağladı.

>>> LILAK Lila Kağıt halka arzında yatırımcıya kaç hisse verilecek?

Verilerin ardından para piyasaları, Eylül ayında Federal Rezerv'in faiz indirimi yapma olasılığını daha güçlü bir şekilde fiyatlandırdı. 10 yıllık Hazine bonosu verimi veri sonrasında düşerek son olarak %4.6692 seviyesindeydi.

Snap hisseleri, sosyal medya şirketinin ilk çeyrek gelir ve kullanıcı büyümesi tahminleri aştığı için neredeyse %28 oranında fırladı. Pinterest hisseleri de %4,1 arttı.

Amerika'nın en büyük petrol  şirketi, Exxon Mobil, analist tahminlerini karşılayamadı, ilk çeyrek karı geçen yıla göre %28 düştü ve hisseleri %2,2 değer kaybetti. Intel, geleneksel veri merkezi ve PC çipleri için talebin düşük olması nedeniyle ikinci çeyrek gelir ve kar tahminlerini karşılayamadığı için %9.9 düştü.

>>> İş Yatırım'ın en çok önerdiği hisseler

 

 

İlgili Haberler