FED tutanakları doları zayıflattı

FED tutanakları doları zayıflattı

FED'in son toplantısına ait tutanakların yayınlanmasının ardından ABD hisseleri ve tahviller yükseldi, dolar zayıfladı

A+A-

FED'in son toplantısına ait tutanakların yayınlanmasının ardından ABD hisseleri ve tahviller yükseldi, dolar zayıfladı

ABD hisseleri, gün içi rekorunu tazelerken dolar, FED'in Mayıs ayı tutanaklarının yetkililerin ekonomide son dönemdeki zayıflama sinyalleri karşısında soğukkanlı olduklarını göstermesiyle, Hazine tahvillerinin faizi ile birlikte geriledi. Ham Petrol düştü.

S&P 500 Endeksi, 2,405 puanı aşarak rekor tazelerken, dolar, FED tutanaklarının FOMC yetkililerinin sıkılaşmanın "yakın" bir zamanda yapılmasının uygun olabileceği görüşünde olduğunu ve bilanço tablosunun kademeli olarak küçültüleceği planını göstermesiyle kayıplarını genişletti. Metaller, Moody's'in Çin'in kredi notunu düşürmesinin ardından geriledi. Ham Petrol , OPEC üyeleri Viyana'da yapılacak kilit toplantıya hazırlanırken 5 günlük kazançlarına son vererek hafifçe geriledi.

FED yetkilileri, ekonomik aktivitedeki yavaşlamanın geçici olduğuna dair daha çok kanıt beklemenin "ihtiyatlı" olacağını belirtti. FED tutanakları, FED'in Haziran ortasında yapacağı toplantıda faiz artışına gideceği işaretlerini verdi. Philadelphia FED Başkanı Patrick Harker, FED'in Haziran'da yılın ikinci faiz artışını yapmasının "belirgin bir olasılık" olduğunu söyledi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.