Ferit Şahenk'in yeni hedefi Türk Telekom

Ferit Şahenk'in yeni hedefi Türk Telekom

Doğuş Holding'in patronu Ferit Şahenk hangisi olursa olsun büyük telekom şirketlerinden birisinde ana hissedar olmak istediği ileri sürüldü

A+A-

Bir süredir GSM sektöründe bir atama furyasıdır gidiyor. Son bir yıl içinde Türkiye telekom sektörünün bütün büyük oyuncularının CEO koltuklarındaki isimler değişti. Önce Turkcell'de Kaan Terzioğlu dönemi başladı. Bu yılın Ağustos ayında ise ikinci büyük GSM operatörü Vodafone'da CEO Gökhan Öğüt'ün sürpriz bir şekilde istifa etmesiyle yerine Colman Deegan geldi. Sektördeki en son değişiklik ise en büyükten geldi.

Türk Telekom, bir süredir beklenen değişikliği gerçekleştirerek Rami Arslan'ın yerine eski "efsane CE0" Paul Doany'nin Ekim ayı başında CEO olarak atandığını duyurdu. Bütün bu değişiklikler sektördeki artan rekabet ve mobil teknolojilerdeki muazzam değişime firmaların daha iyi yanıt verebilme çabası olarak açıklanıyor. Telekom sektöründe şimdi de sahiplik değişikliği yönünde söylentiler almış yürümüş durumda.

TürkTelekom'un Lübnanlı ortağı Oger Telekom'un şirketi Otas'ın bankalara olan 290 milyon dolarlık kredi taksitini ödeyemediği haberinin etkisi soğumadan şimdi de kulislere "eski" bir yeni haber düştü. Uzun yıllardır Telekom sektörüne yönelik ilgisi olduğu bilinen Doğuş Holdingin çok büyük bir atak yapmak istediği konuşuluyor.

Doğuş Holding'in patronu Ferit Şahenk hangisi olursa olsun büyük telekom şirketlerinden birisinde ana hissedar olmak istiyormuş. Söylentilere göre geçtiğimiz aylarda Holding ilk olarak Vodafone ile ilgilenmiş. Daha sonra ilgisi Turkcell'e yönelmiş. Hatta Turkcell'in Rus ortağı Alfa Telecom ile görüşmeler bile yapılmış. Şimdi de ibre Türk Telekom'a çevrilmiş. Oger Telekom ve onun büyük ortağı Saudi Telekom ödeme güçlüğü yaşamaları nedeniyle Şahenk'in hedef tahtasına yerleşmiş. Hatırlanacağı üzere Doğuş Holding 2014'ün sonunda Garanti Bankası'ndaki yüzde 15'e yakın hissesini yine yaklaşık 5.5 milyar dolara bankanın büyük ortağı İspanyol BBVA'ya satmıştı. O zamandan bu yana yeme içme, otelcilik ve marina sektörlerine bir dizi yatırım yapan Holding'in kasası sağlam ve anlaşılan gözü çok daha büyük bir balığın peşinde. (Para Dergisi)

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.