IMF Başkanı'na dava

IMF Başkanı'na dava

IMF Başkanı Christine Lagarde hakkında Fransız adli makamları tarafından resmi soruşturma başlatıldı

A+A-

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde hakkında Fransız adli makamları tarafından resmi soruşturma yapıldığı bildirildi. Lagarde'ın, 2008 yılında maliye bakanı olduğu dönemde bir siyasi sahtekarlık davasında ihmali bulunduğu iddia ediliyor.

Lagarde'ın avukatı Yves Repiquet Lagarde'ın bu hafta dava ile ilgili olarak dördüncü kez tanık sıfatıyla sorgu yargıcı önüne çıktığını ancak bunun gereksiz bir işlem olduğunu söyledi.

Repiquet telefonla yaptığı açıklamada, işleme itiraz edeceklerini ve bugün Washington'da IMF başkanı görevine dönecek olan Lagarde'ın istifa etmeyi düşünmediğini söyledi.

Fransız hukukuna göre sorgu yargıçları bir usulsüzlük belirtisi gördüklerinde resmi soruşturma başlatabiliyorlar ancak bu her zaman bir davaya dönüşmüyor.

Fransız işadamı Bernard Tapie hakkında yürütülen soruşturmaya, eski cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin kabinesinden Lagarde gibi bazı politikacıların da adı karışmıştı.

Dava, Tapie'ye şimdi kapatılmış olan kamu bankası Credit Lyonnais ile bir anlaşmazlıkta haksız olarak 403 milyon euro tazminat ödenmesiyle ilgili.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.