Kritik referandumda ilk sonuçlar geldi

Kritik referandumda ilk sonuçlar geldi

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin düzenlediği bağımsızlık referandumundan ilk sonuçlar geldi.

A+A-

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin düzenlediği bağımsızlık referandumundan ilk sonuçlar geldi. IKBY'ye yakınlığı ile bilinen Rudaw'a göre ilk sonuçlar şöyle:

Yüzde 93.29'u 'Evet',

Yüzde 6.71'i 'Hayır'

Referanduma katılımın ise en az yüzde 78 olduğu bildirildi.

Erbil kentinde binlerce kişi, referandumun düzenlenmesi ve resmi olmayan sonuçlara göre yüksek bir katılımın olmasından dolayı caddelere çıktı.

Kentin tarihi kalesi ve trafiğe kapalı caddelerinde bir araya gelenlerin ellerine IKBY bayrağı ve Mesut Barzani posterleri taşıdıkları görüldü. Aynı zamanda bazı kent sakinleri ise havai fişek kullanıyor.

Yöresel elbiseler içerisindeki vatandaşlar kale önünde halay çekip, eğlendi. Kentin başka semtlerinde ise araçlarıyla caddelere çıkanlar konvoy oluşturdu.

Kent geneli ve özellikle kutlamaların yapıldığı bölgelerde güvenlik güçlerinin olası bir terör saldırısına veya patlamaya karşı güvenlik tedbirlerini en yükseğe çıkardığı kaydedildi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.