Ünlülerin markası ilk gün yüzde 40 prim yaptı

Ünlülerin markası ilk gün yüzde 40 prim yaptı

Canada Goose şirketinin ilk halka arzında hisse başına değeri yüzde 40 prim yaptı

A+A-

Kanadalı lüks giyim firması Canada Goose'un ilk halka arzı (IPO) New York ve Toronto borsalarında bugün başladı.

Dün hisse başına yaklaşık 12,78 dolardan sunulacağı açıklanan şirketin hisseleri, bugün New York borsasında halka arzının başlamasıyla yaklaşık yüzde 40 artış göstererek, 18 dolara yükseldi. Öğleden sonra düşüş trendine giren hisselerin değeri 16 dolara kadar geriledi.

Böylece, Canada Goose'un piyasa değeri yaklaşık 2 milyar dolar oldu. 

Bugünkü IPO'sunda 20 milyon hissesini 12,78 dolardan satarak 255 milyon dolar elde eden şirketin bu geliri, New York kenti başta olmak üzere, ABD'nin önemli şehirlerinde mağaza açma ve reklam harcamaları için kullanması tahmin ediliyor. 

Şirket, geçen sene 291 milyon dolar gelir ettiğini ve bu gelirin 103 milyon dolarının ABD'deki satışlardan geldiğini duyurmuştu. 

Canada Goose'un kışlık montları ortalama 900 dolara (3 bin 260 TL) satılırken, şirketin kışlık ürünlerinde kürk kullanması hayvan hakları savunucusu sivil toplum örgütlerinden tepki topluyor. 

Şirketin ürünleri Andrew Garfield, Meg Ryan, Nicolas Cage ve Jessica Alba gibi ünlü oyuncular tarafından Hollywood filmlerinde boy gösteriyor. 

andrew.jpg

Şirkete protesto

Öte yandan şirketin halka arzı hem Toronto hem de New York borsaları önündeki havyan hakları savunucusu örgüt PETA tarafından protesto edildi.

PETA protestocuları çakal maskeleri ve pankarlarla birlikte New York ve Toronto Borsaları çıkışında eylem yaptı.

PETA Yönetim Kurulu Başkan yardımcısı Tracy Reaman konuşmasında “Canada Goose’un kürkten yapılmış her ceketi, tuzaklarla yakalanmış, boğulmuş vurulmuş, tekmelenmiş ya da sopalarla feci şekilde dövülmüş çakalların korkunç ve acı dolu ölümlerini temsil etmektedir” sözleriyle firmayı eleştirdi.

Reaman konuşmasında "PETA tüketicileri Canada Goose’un çakallara ve kazlara yapılan zulüme reddetmeye ve iyiliğe yatırım yapmak için vegan giyimi tercih etmeye çağırıyor” açıklamasında bulundu.

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.