10 milyar dolarlık anlaşmayı kabul eden 3M'in hisseleri yükselişte

10 milyar dolarlık anlaşmayı kabul eden 3M'in hisseleri yükselişte

ABD’de içme suyu sistemine yangın söndürme köpüğünde kullanılan "sonsuz kimyasalların" karışması davasında 10.3 milyar dolar ödemeyi kabul eden 3M'in hisseleri yükselişe geçti.

A+A-

ABD’de pek çok içme suyu sistemine yangın söndürme köpüğünde kullanılan "sonsuz kimyasalların" karışması davasında kimya şirketi "3M" 10,3 milyar dolar ödemeyi kabul etti.

Davanın avukatlarından Scott Summy, Florida'nın Stuart şehri ile şirket arasındaki anlaşma kapsamında 3M'in, 10,3 milyar dolar ödeyeceğini açıkladı.

Şirketin, ödemeyi 13 yıl içerisinde yapacağını söyleyen Summy, Çevre Koruma Ajansı’nın gelecek 3 yıl içinde içme suyu şebekelerinde yapılmasını zorunlu kıldığı testlere göre bu meblağın 12,5 milyar dolara kadar çıkabileceğini de aktardı.

3M yöneticisi Mike Roman ise yaptığı açıklamada, anlaşmanın şirketin 2020'de PFOA ve PFOS gibi zararlı kimyasalların üretimini aşamalı olarak kaldırma kararı yönünde atılmış önemli bir adım olduğunu kaydetti.

Hisseleri yükseldi

3M hisseleri yapılan anlaşmanın ardından yükseldi. 3M hisseleri mesai sonrası işlemlerde %5,6 artış gösterdi. Anlaşmanın bugünkü değeri 10.3 milyar dolar ve 13 yılda ödenecek.

Şirket, anlaşmanın bir sorumluluk kabulü olmadığını söyledi. Anlaşma mahkeme tarafından onaylanmazsa veya belirli koşullar yerine getirilmezse, 3M davada kendini savunacağını söyledi.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler