3.5 trilyon dolarlık siber saldırı riski!

3.5 trilyon dolarlık siber saldırı riski!

Lloyd's of London raporuna göre, büyük bir siber saldırının küresel ekonomiye 3.5 trilyon dolarlık maliyeti olabilir.

A+A-

Lloyd's of London, finansal hizmetler ödeme sistemine yönelik büyük bir siber saldırının 3.5 trilyon dolarlık küresel kayba yol açabileceğini bildirdi.

Lloyd's ve Cambridge Centre for Risk Studies tarafından geliştirilen bir sistemik risk senaryosuna göre, küresel ticarette yaygın bir aksamaya neden olacak böyle bir saldırıdan Amerika Birleşik Devletleri beş yıllık bir süre içinde 1.1 trilyon dolar zarara uğrayacak.

Lloyd's, aynı dönemde Çin'in 470 milyar dolar, Japonya'nın ise 200 milyar dolar zarara uğrayacağını belirtti.

Rapora göre, böyle bir saldırının küresel ticarette yaygın bir aksamaya neden olacağı ve bunun da ekonomik büyümeyi olumsuz etkileyeceği belirtiliyor. Rapora göre, Amerika Birleşik Devletleri, Çin ve Japonya gibi küresel ekonominin önde gelen ülkelerinin saldırıdan en çok etkilenmesi bekleniyor.

Raporda, büyük bir siber saldırının olası etkilerini azaltmak için alınabilecek önlemler de sıralanıyor. Bu önlemler arasında, finansal kurumların siber güvenlik önlemlerini güçlendirmesi, hükümetlerin siber güvenlik konusunda işbirliği yapması ve kamuoyunu siber güvenlik konusunda bilinçlendirmesi yer alıyor.

 

İlgili Haberler