3 milyar dolarlık hissesini geri alacak

3 milyar dolarlık hissesini geri alacak

HSBC, yüksek faiz oranlarının üçüncü çeyrekte kârın iki katından fazla artmasını sağlamasıyla birlikte bir hisse geri alım programı daha açıkladı.

A+A-

Analist beklentilerinin altında kalmasına rağmen HSBC geçen yılın aynı döneminde 3,2 milyar dolar (2,6 milyar sterlin) olan çeyrek kârını 7,7 milyar dolara (6,3 milyar sterlin) yükseltti. Yüksek faiz ortamı gelirin %40 oranında artmasına yardımcı oldu.

Geçen yılki artışın bir kısmı, HSBC'nin Fransız perakende işinin planlanan satışıyla ilgili olarak geçen yılın üçüncü çeyreğinde alınan büyük bir değer düşüklüğünden de kaynaklanıyordu.

Güçlü performansın ardından banka, 3 milyar dolarlık bir hisse geri alım planı daha açıklayarak bu yılki toplam geri alımları 7 milyar dolara (5,7 milyar sterlin) çıkardı.

İcra Kurulu Başkanı Noel Quinn şunları söyledi: "Üç çeyrek üst üste güçlü bir finansal performans sergiledik ve 2023 yılı için belirlediğimiz onlu yılların ortalarında maddi özkaynak getirisi hedefimize ulaşma yolunda ilerliyoruz. Faiz oranı ortamının da desteğiyle, tüm işletmelerde ve coğrafyalarda geniş tabanlı iyi bir büyüme oldu."

Üçüncü 0.10 dolarlık temettüyü de içeren yeni sermaye dağıtımı, HSBC'nin en büyük hissedarı Ping An'ın bankayı bölme kampanyasını savuşturmasından kısa bir süre sonra gerçekleşti. Çinli sigortacı, hissedarlar için ödül eksikliği algısı nedeniyle kısmen hayal kırıklığına uğramıştı.

 

İlgili Haberler