Dow Jones, Nasdaq 100, S&P 500 endekslerini etkileyecek bilanço takvimi

Dow Jones, Nasdaq 100, S&P 500 endekslerini etkileyecek bilanço takvimi

 Dow Jones, Nasdaq 100, S&P 500 endekslerini Fed haftasında nasıl yol bulacak? Wall Street'te 250 şirket bilanço açıklayacak. Hisse fiyatlarına nasıl yansıyacak?

A+A-

Yatırım Finansman Menkul Değerler'in 30 Ekim 2023 dış piyasalar bültenine göre küresel endeksler Fed haftasına karışık başladı. Sabah saatlerinde Asya endekslerinde geri çekilme öne çıkarken Avrupa’da CAC 40 ikinci haftada da negatif ayrışmayı sürdürdü. Bültene göre Wall Street'te Dow Jones, Nasdaq 100, S&P 500 endekslerini etkileyecek ekonomik ajandada bugün ABD’de Dallas Fed İmalat Aktivite Endeksi (17:00) izlenebilir. Bugün bilanço takvimi sakin olsa da hafta bazında 256 ABD şirketi finansallarını bildirecek. Bilançolara paralel, Morgan Stanley, Wells Fargo başta olmak üzere Costco Wholesale’in bu hafta temettü dağıtımları da öne çıkıyor.

Pre - Market’ta En Hareketli Hisseler

McDonald's Corp (NYSE:MCD) - 186.39 milyar $ piyasa değerine sahip McDonald's Corp piyasa açılışı öncesinde 3Ç23 finansallarını açıkladı. Konsensüs beklentisi şirketin, 6.52 milyar $ gelir üzerinden 2.98 $ hisse başına kar açıklaması yönündeydi. Şirket, yıllık bazda %14 artışla 6.69 milyar $ gelir üzerinden 3.17 $ hisse başına kâr bildirdi. Net kâr ise beklentilerin %5.98 üzerinde 2.32 milyar $ olarak açıklandı. Küresel mağaza satışları çeyrekte %8,8 artarak %7,8 tahminlerini aştı. Şirketin ABD’deki mağaza satışları, stratejik fiyat artışlarının etkisiyle %8,1 arttı. Benzer şekilde Kanada, Birleşik Krallık ve Almanya'da da talep güçlü kaldı. MCD hisse senedi, piyasa açılışı öncesinde %3’ün üzerinde artıda.

L3Harris Technologies Inc (NYSE:LHX) - Raymond James, şirketin derecelendirmesini sektör performansından sektör üstü performansa yükseltti. Hisseler %1,5 artışta. Kurum, şirket temellerdeki iyileşmeyi dayanak gösterdi. Not güncellemesi L3Harris’in geçen hafta üçüncü çeyrekte beklentilerin üzerinde kâr açıklamasının ardından geldi.

Southwest Airlines (NYSE: LUV) - LUV hisseleri, ABD Ulaştırma Bakanlığı’nın şirketin geçen yılın Aralık ayında gerçekleştirdiği geniş çaplı operasyonel kesintiler ve uçuş iptalleri ile ilgili olarak ceza uygulayabileceğini belirtmesinin ardından Cuma gününü %4 düşüşle tamamlamıştı. Seans açılışı öncesinde dip alımları etkili olurken Southwest kayıplarının bir kısmını telafi ediyor.

Stellantis NV (NYSE:STLA) - Kanada işçi sendikası Unifor, Stellantis ile 8.200'den fazla işçiyi kapsayan yeni bir iş sözleşmesi konusunda geçici bir anlaşmaya varılmasının ardından kısa süreli grevine son verdi. Unifor'un Kanada'daki görüşmeleri, Birleşik Otomotiv İşçileri (UAW) sendikasının ABD'deki görüşmelerinden ayrı. UAW ve Stellantis hafta sonu yeni bir iş sözleşmesi konusunda geçici bir anlaşmaya vardı. STLA hisseleri %1.50 artıda. Ford hisseleri de benzer şekilde, Birleşik Otomotiv İşçileri Sendikası ile şirketin bazı fabrikalarında uzun süredir devam eden grevleri sona erdirecek geçici bir iş anlaşmasına varmasının ardından %0,7 yükselişte.

Nucor Corp (NYSE:NUE) - 36,84 milyar $ piyasa değerine sahip Nucor, ABD’nin en büyük çelik üreticisi konumundadır. Ek olarak şirket Kuzey Amerika’nın en büyük hurda geri dönüştürücüsüdür. Hisse için Bloomberg’ten alınan konsensüs fiyat hedefi 168.09 $ ile %13.5 potansiyel getiriye işaret etmektedir. Şirket, 23 Ekim’de açıkladığı 3Ç23 finansallarında 8,77 milyar $ gelir üzerinden 4,57 $ hisse başına k3ar bildirdi. Konsensüs beklentisi 8,36 milyar $ gelir üzerinden 4,22 $ hisse başına kâr bildirilmesi yönündeydi. FAVÖK marjı çeyrek bazında %3,22 artışla 1,82 milyar $ olarak açıklandı. Çelik üreticisinin düşen çelik fiyatları ve hacimleri nedeniyle uyarıda bulunmasının ardından cari beklentilerin üzerinde bir rapor açıklandığı belirtilebilir. Nucor, 7.0x F/K ve 1.80 PD/DD çarpanı ile işlem görmektedir. Bu da 18.72x F/K ile işlem gören S&P 500’e kıyasla hissenin iskontolu işlem gördüğüne işaret eder nitelikte. Teknik olarak, ters fincan oluşumu görülen grafikte dip alımları ile (kulp oluşumu) momentumun korunması halinde 156,70 - 157,75 $ bandı direnç olarak izlenebilir. 144,70 - 141,45 $ bandı destek konumunda.

 

İlgili Haberler