5 bin çalışanını çıkaracak olan T-Mobile, Deutsche Telekom hisselerini eritti

5 bin çalışanını çıkaracak olan T-Mobile, Deutsche Telekom hisselerini eritti

Alman Deutsche Telekom’un ABD’deki şirketi T-Mobile, 5 bin çalışanını işten çıkaracak. Bu gelişmenin yaşanması sonrası Deutsche Telekom hisselerinde düşüş yaşandı.

A+A-

Yaklaşık 106 milyon müşterisi ve 44 bine yakın çalışanı bulunan T-Mobile toplam personelinin yaklaşık yüzde 7'sini işten çıkarmayı planladığını duyurdu.

T- Mobile CEO'su Mike Sievert, işten çıkarmayı mektupla çalışanlarına duyururken, orta düzey yöneticilerin de  bu planlamadan etkileneceğini açıkladı.

Sievert duyurusunda işten çıkma gerekçesini şöyle açıkladı. , "Müşterileri çekmek ve elde tutmak için gerekenler, birkaç çeyrek öncesine göre maddi olarak daha pahalı"

T-Mobile'ın işten çıkarma haberi, firmalar belirsiz bir ekonomik ortamla boğuşurken, aralarında Microsoft ve Meta’nın da bulunduğu bir dizi diğer teknoloji şirketinde aylarca süren toplu işten çıkarma duyurularının ardından geldi .

Temmuz ayında açıklan en son üç aylık bilançosunda T-Mobile, rekor düzeyde düşük müşteri kaybı ve kâr büyümesi kaydetmesine rağmen satışlarının yıllık bazda yüzde 2,5 düştüğünü ve net müşteri kazanımının önceki yılın aynı dönemine göre hafif düştüğünü bildirdi.

T-Mobile'ın hisseleri geçen Ağustos'tan bu yana yüzde 7’in üzerinde  işten çıkarma duyurusunun ardından ise yüzde 1 civarında düştü.

İlgili Haberler