Borsa, halka arzlar, dรถviz, kripto para, hisse รถnerileri

6 muhalefet lideri ‘รงalฤฑลŸma yemeฤŸinde’ buluลŸtu

6 muhalefet lideri 'รงalฤฑลŸma yemeฤŸinde' buluลŸtu: Masadaki muhtemel konular neler?
6 muhalefet lideri 'รงalฤฑลŸma yemeฤŸinde' buluลŸtu Borsatek

CHP Lideri Kemal KฤฑlฤฑรงdaroฤŸlu‘nun daveti รผzerine, ฤฐYฤฐ Parti Genel BaลŸkanฤฑ Meral AkลŸener, Saadet Partisi Genel BaลŸkanฤฑ Temel KaramollaoฤŸlu, Demokrat Parti Genel BaลŸkanฤฑ Gรผltekin Uysal, DEVA Partisi Genel BaลŸkanฤฑ Ali Babacan ve Gelecek Partisi Genel BaลŸkanฤฑ Ahmet DavutoฤŸlu, bugรผn ilk kez bir รงalฤฑลŸma yemeฤŸinde bir araya geldi.

BBC Tรผrkรงe‘nin haberine gรถre liderlerin “yuvarlak masa” toplantฤฑsฤฑnda ana gรผndem maddelerinin “gรผรงlendirilmiลŸ parlamenter sistem” รงalฤฑลŸmasฤฑ, seรงimlere yรถnelik iลŸ birliฤŸi olanaklarฤฑ, seรงimin kazanฤฑlmasฤฑ halinde “parlamenter sisteme geรงiลŸ” sรผreci planlamasฤฑ ve cumhurbaลŸkanฤฑ adayฤฑnฤฑn nasฤฑl belirleneceฤŸi olmasฤฑ bekleniyor.

Uzun sรผredir ikili gรถrรผลŸmeler yapan 6 muhalefet partisinin lideri ilk kez birlikte masaya oturdu. ร‡ankaya Belediyesi’ne ait Ahlatlฤฑbel Tesisleri’nde “akลŸam yemeฤŸi” olarak organize edilen buluลŸma yerel saatle 19.00’da baลŸladฤฑ.

Liderler, geรงen Aralฤฑk ayฤฑ sonunda tamamlanan “gรผรงlendirilmiลŸ parlamenter sistem” รงalฤฑลŸmasฤฑ konusunda da ilk kez birlikte deฤŸerlendirme fฤฑrsatฤฑ bulacak. Bu รถnerinin kamuoyuna nasฤฑl aรงฤฑklanacaฤŸฤฑ konusunun da bu toplantฤฑda netleลŸtirilmesi bekleniyor.

Altฤฑ siyasi parti liderinin aynฤฑ masa etrafฤฑnda bir araya gelmesi, Tรผrkiye siyasetinde sฤฑk tanฤฑk olunan bir durum deฤŸil. O nedenle de bu buluลŸma, tรผm katฤฑlฤฑmcฤฑlar tarafฤฑndan “รงok kฤฑymetli” sรถzleriyle ifade ediliyor.

Kulislere yansฤฑyan bilgilere gรถre buluลŸma masasฤฑna, seรงim รถncesi ve sonrasฤฑ sรผrecinin nasฤฑl planlanacaฤŸฤฑ, ittifakฤฑn geniลŸleyip geniลŸlemeyeceฤŸi dahil, seรงim iลŸ birliฤŸine iliลŸkin hemen her konu gรผndeme gelebilir.

Bu kapsamda Gelecek Partisi Genel BaลŸkanฤฑ Ahmet DavutoฤŸlu’nun bir sรผre รถnce KฤฑlฤฑรงdaroฤŸlu ve AkลŸener’le ikili gรถrรผลŸmeler yaparak “Millet ฤฐttifakฤฑ’nฤฑn adฤฑnฤฑn ve yapฤฑsฤฑnฤฑn deฤŸiลŸtirilmesi” รถnerisinin de gรผndeme gelmesi olasฤฑ gรถrรผlรผyor.

ฤฐYฤฐ Parti’nin “marka deฤŸeri” olduฤŸunu belirttiฤŸi Millet ฤฐttifakฤฑ’nฤฑn isminin deฤŸiลŸtirilmesine sฤฑcak bakmadฤฑฤŸฤฑ biliniyor.

CHP kurmaylarฤฑ ise liderler buluลŸmasฤฑnda her ลŸeyin konuลŸulabileceฤŸine dikkat รงekerek “Kategorik olarak ‘ลŸunu konuลŸmayฤฑz, ลŸu konularฤฑ ele alabiliriz’ gibi bir รถn ลŸartฤฑmฤฑz, kฤฑrmฤฑzฤฑ รงizgimiz yok. Farklฤฑ siyasi geleneklerden gelen partilerin bir araya gelmesi son derece kฤฑymetli. Sayฤฑn DavutoฤŸlu da รถnerisini gรผndeme getirebilir, kabul gรถrรผr, gรถrmez o ayrฤฑ bir ลŸey” gรถrรผลŸรผnรผ dile getiriyor.

Ancak ittifakฤฑn yapฤฑsฤฑnฤฑn nasฤฑl olacaฤŸฤฑnฤฑn konuลŸulmasฤฑ iรงin รถncelikle taraflarฤฑn “ittifaka katฤฑlma konusunda irade beyanฤฑ” ortaya koymasฤฑ gerektiฤŸi vurgulanarak “Aynฤฑ masada oturduฤŸumuza gรถre yarฤฑn รถbรผr gรผn beraber yol yรผrรผyebiliriz, fikir kafalarda oluลŸtuysa bunlar konuลŸulabilir. Kabul gรถrรผr, gรถrmez, onu bilemeyiz ama konuลŸulur. Siyasi perspektifimize uygun her konu o masada konuลŸulur” deฤŸerlendirmesi yapฤฑlฤฑyor.

GรถrรผลŸmelerin devamฤฑ gelebilir

Liderlerin bu ilk buluลŸmasฤฑnฤฑn ardฤฑndan devamฤฑnฤฑn da geleceฤŸi ifade ediliyor. ฤฐttifakฤฑn nasฤฑl geniลŸleyeceฤŸi, seรงim รถncesi ve sonrasฤฑ sรผrecin planlanmasฤฑnฤฑn yanฤฑ sฤฑra en kritik konulardan olan muhalefetin cumhurbaลŸkanฤฑ adayฤฑnฤฑn nasฤฑl belirleneceฤŸi konusunda gรถrรผลŸ alฤฑลŸveriลŸinde bulunulabileceฤŸi ifade ediliyor.

CHP lideri Kemal KฤฑlฤฑรงdaroฤŸlu’nun muhalefetin cumhurbaลŸkanฤฑ adayฤฑ olma konusunda istekli olduฤŸu uzun sรผredir konuลŸuluyor. Ancak ilk toplantฤฑda kimin aday olacaฤŸฤฑ gibi kritik bir konuya girilmesi beklenmiyor, adayฤฑn kim olacaฤŸฤฑnฤฑn ancak seรงim sรผrecine girildiฤŸinde netleลŸeceฤŸine dikkat รงekiliyor.

Canlฤฑ Dรถviz Kurlarฤฑ

AdAlฤฑลŸ โ‚บSatฤฑลŸ โ‚บDฤŸลŸ.%
DOLAR 46.458846.46590.04%
EURO 53.243753.2557-0.1%
JAPON YENฤฐ 3.4743.4820.26%
ฤฐSVฤฐร‡RE FRANKI 57.46157.4948-0.14%
STERLฤฐN 61.531761.54130.04%
ร‡ฤฐN YUANI 6.85316.85540.13%
RUS RUBLESฤฐ 0.62010.6292-1.39%

Canlฤฑ Altฤฑn Fiyatlarฤฑ

AdSatฤฑลŸ โ‚บDฤŸลŸ.%
ALTIN/ONS ($)4207.611.25%
SPOT ALTIN GRAM (TL)6282.061.23%
GRAM ALTIN SERBEST P.6337.450.44%
SPOT GรœMรœลž GRAM (TL)99.142.42%
KรœLร‡E ALTIN (DOLAR)135900.000.59%
HAS ALTIN GRAM (TL)6250.651.23%
SPOT ALTIN KG (TL)134531.001.19%
CUMHURฤฐYET ALTINI (TL)42625.000.5%
GรœMรœลž/ONS ($)66.522.59%

Canlฤฑ Kripto Paralar

KriptoSonDฤŸลŸ. (%)
Bitcoin 64228.90 -0.0479%
Ethereum 1747.23 1.0099%
Tether USDt 1.00 0.0167%
BNB 592.74 0.5878%
Solana 73.67 -0.2859%
USDC 1.00 0.022%
XRP 1.14 -1.0291%
Dogecoin 0.08 0.5272%
Toncoin 1.66 -1.2378%
Cardano 0.16 -0.6757%
Shiba Inu 0.00 -0.3778%
Avalanche 6.26 -0.5548%

KรถลŸe Yazarlarฤฑ

Son Eklenen Haberler

Reklam