600 çocuğu olan adamın sperm vermesi yasaklandı

600 çocuğu olan adamın sperm vermesi yasaklandı

Dünyanın dört bir yanında 500'den fazla çocuğun babası olan Hollandalı'ya mahkeme kararı ile sperm bağışlamayı durdurma emri verildi

A+A-

Hollanda'da alınan bir mahkeme kararıyla, dünya genelinde 500 ila 600 çocuğun babası olduğu belirtilen bir erkeğin sperm bağışlaması durduruldu. 41 yaşındaki Hollandalı erkek, mahkeme kararı gereği sperm bağışlamayı bırakmak zorunda kalırken, bu karara uymaması halinde her ihlal için 100.000 Euro para cezası ödemekle yükümlü olacak.

Mahkeme ayrıca, söz konusu erkeğin yurtdışındaki kliniklere mektup yazarak, ebeveynler için ayrılan dozlardan başka, stoklarında bulunan tüm spermlerinin imha edilmesini talep etmesini istedi. Bu karar, donör çocuklarının ve Hollandalı ebeveynlerin çıkarlarını temsil eden bir vakıf tarafından açılan hukuk davası sonucu alındı.

Dava sürecinde, adamın sürekli bağışlarının, yanlışlıkla gerçekleşebilecek ensest ve akraba evlilikleri nedeniyle, donör çocukların romantik ilişkiler kurma becerilerini engelleyerek özel yaşamlarını ihlal ettiği savunuldu.

2017 yılında ortaya çıkan ve 100'den fazla çocuğun babası olduğu tespit edilen Hollandalı erkeğin, ülkesindeki kliniklere sperm bağışlaması yasaklanmıştı. Buna rağmen, Danimarka merkezli uluslararası sperm bankası Cryos dahil olmak üzere yurtdışındaki kliniklere sperm bağışı yapmaya devam ettiği belirtildi.

Algemeen Dagblad gazetesinde yer alan habere göre, söz konusu adam, bazen farklı bir isim kullanarak potansiyel ebeveynlerle sperm donörlerini eşleştiren sitelerde kendisini donör olarak sunmaya devam etmiş.

İlgili Haberler