7900 seviyesi alım fırsatı mı?

7900 seviyesi alım fırsatı mı?

11 Eylül tarihinde başladığı düzeltme hareketini tamamlayarak yeniden yukarı ataklarında güç kazandığını düşünüyoruz

A+A-

Yapı Kredi Bankası Günlük bülten özeti

USD /TL: Global tarafta politika faizini artırmayarak sabit bırakan FED, ekonomik büyümeyi yukarı doğru revize ederek, sıkılaştırma süresinin beklenenden uzun tutacağı mesajını verdi. Bu durumun açıklanacak veriler ışığında değerlendireceği sinyalini de piyasalara vermiş oldu. Lokal tarafta, PPK toplantısında politika faizinin 500 baz puan artırıldı. TCMB politika faizi olan haftalık repo faizini beklentilere paralel yönde %25’den %30’a yükseltti. Metinde ücret, kur ve vergi kaynaklı baskıların büyük ölçüde fiyatlara yansıdığı, aylık enflasyonda düşüşün başlayabileceği vurgusunun önemli olduğunu düşünüyoruz. Yeni ekonomi yönetiminin ortaya koyduğu çabada, maliye ve para politikasındaki uyum önemli, kurumlar arası senkronun başarılı bir şekilde ilerlediği görülüyor. Sıkılaşma sürecinin devamının TL üzerinde oluşan baskıyı hafifleteceğini düşünüyoruz. Kur ılımlı yukarı eğilimini koruyor. Bu sabah 27,12 civarında işlem görüyor. Aşağıda 26,80 ve 26,50; yukarıda 27,20 ve 27,50 gün içi öne çıkan teknik seviyeler.

TL Tahvil/Bono: PPK 500 baz puan faiz artışı kararı aldı. Beklentiler de bu şekilde idi. Karar, şahince algılandı. Kurul, enflasyonla mücadele için sıkı duruşunu koyacağı mesajını yineledi. Enflasyonist ortamda mevduat faizleri gibi piyasa faizleri de yukarı, yeni denge noktalarına ilerlemeye devam ediyor. Global tarafta, FED FOMC toplantısının sonuçları fiyatlanmaya devam ediyor. Powell’ın açıklamaları ve projeksiyonlar şahin tonda idi. Tahvil faizleri yukarı meylini koruyor. Özetle ekonomi kuvvetli, enflasyon yüksek bu yüzden sıkı duruşa devam dedi FED. 2 yıllık ve 10 yıllık TL gösterge tahviller günü sırasıyla 421 baz puan artış ile %28,30 ve 48 baz puan azalış ile %25,66 seviyesinde günü tamamladı.

Hisse Senedi (Yapı Kredi Yatırım): 7,900 direncinin aşılmasıyla tepki alımları güç kazanıyor... BIST 100 Endeksi'nde geçtiğimiz hafta 8,403 zirve seviyesinden başlayan düzeltme hareketinin, dün kapanışa doğru güç kazanan tepki yükselişi gerçekleştirdiğini gözlemliyoruz. Perşembe gününü %3.64 oranında değer artışıyla 8,000 puandan tamamlayan piyasada, seans içerisinde 7,900 seviyesinden geçen direnç noktasının yukarı kırıldığını gözlemliyoruz. Böylece endeksin 11 Eylül tarihinde başladığı düzeltme hareketini tamamlayarak yeniden yukarı ataklarında güç kazandığını düşünüyoruz. Seans içi geri çekilmelerde 7,900 seviyesini artık ilk önemli destek noktası olarak izleyeceğimiz piyasada, bu nokta üzerinde ilk etapta 8,150 olmak üzere sırasıyla 8,300 ve 8,403 zirve seviyesini hedefleyecek yükselişin devam edebileceğini düşünüyoruz. Bir alt noktada bulunan 7,650 seviyesini ana destek olarak izleyeceğimiz piyasada, şu aşamada 7,900 üzerinde tamamlanan düzeltme hareketinin ardından kısa vadeli hareketi yükseliş yönünde izliyoruz.

Eur/Usd: FED toplantı kararı ve sonrasında Powell’ın yaptığı açıklamalar sonucunda oluşan fiyatlamalar devam ediyor. Çarşamba akşamı Powell’dan gelen şahin açıklamalar ve sıkılaşma sürecinin beklenenden fazla sürme olasılığı Usd talebini canlı tutuyor. ECB‘nin faiz artışından sonra resesyon kaygıları nedeniyle bir süre faizleri sabit tutma olasılığı diğer taraftan FED’in sıkılaşma sürecinde yıl sonuna kadar bir faiz artırımı için açık kapı bırakması Dolar Endeksi’ni (DXY) kuvvetli direnç seviyesi 105,5 seviyesine taşıdı. Dolar Endeksi’nde (DXY) kuvvetli direnç noktası 105,5 seviyeleri olarak öne çıkmakta. 105,5 üzeri fiyatlamalar teknik olarak dolar endeksi(DXY) 110 fiyatlaması için kapı aralayabilir. Bu sabah 1,065 seviyesindeki paritede 1,06 ve 1,057 seviyeleri gün içi destek; 1,07 ve 1,072 seviyeleri gün içi direnç seviyeleri olarak izlenebilir. Bugün yatay seyir bekliyoruz.

Gbp/Usd: İngiltere Merkez Bankası, piyasa beklentilerinin aksine dün yaptığı faiz toplantısında faiz oranlarını sabit bırakarak değişikliğe gitmedi. Bununla birlikte BOE, politikanın sadece duraksamada olduğunu ve yüzde 2'lik hedefin oldukça üzerinde seyreden enflasyonun beklendiği gibi düşmemesi halinde müdahale edeceğinin sinyalini verdi. Paritede 200 günlük ortalama 1,2487 civarından geçiyor Bu sabah 1,228 seviyesinde bulunan paritede 1,225 ve 1,22 seviyeleri gün içi destek; 1,235 ve 1,237 seviyeleri gün içi direnç seviyeleri olarak izlenebilir. Bugün paritede yatay seyir bekliyoruz.

Altın: FED toplantısında büyüme tahmininin yukarı çekilmesi, ekonominin sıcak olması ve bunun enflasyon üzerindeki baskıyı artırması sıkılaştırma süresini uzatacağı için piyasalar tarafından olumsuz algılandı. Risksiz faiz getirisi sunan ABD tahvillerinde enflasyon endişeleri talebi düşürerek tahvil faizlerinde yukarı yönlü hareketin güçlü kalmasını sağlıyor. ABD tahvil faizlerinde yaşanan yükseliş en başta değerli metal üzerinde baskı kurmaya devam ediyor. Olumsuz haber akışlarına rağmen değerli metalin 200 günlük ortalamada tutunmaya çalışmasını görece olumlu buluyoruz. Altın için kısa vade önemli olan seviye 1.925 Usd. 200 günlük ortalaması 1.925 Usd civarında bulunuyor. 1.920 Usd altı fiyatlamalar teknik olarak görünümü olumsuza çevirebilir. Bu sabah 1.923 Usd seviyesindeki ons altında 1.920 ve 1.915 Usd seviyeleri gün içi destek, 1.935 ve 1.956 Usd seviyeleri gün içi direnç seviyeleri olarak izlenebilir. Bugün sınırlı pozitif seyir bekliyoruz.

Eurobond: Global piyasalarda risk barometresi olarak ABD tahvil faizlerinin ve Brent petrolün yakından izlenmesi gerektiğini düşünüyoruz. FED toplantısı sonrası sıkılaştırma sürecinin beklenenden uzun sürme olasılığı tahvil faizlerini yukarı itiyor. Brent petrol ise arz kesintilerinin süresinin yıl sonuna kadar uzatılması ile güçlü kalmaya devam ediyor. ABD 10 yıllık tahvil faizleri yüzde 4,46 seviyesinde günü kapadı. 4,40 üzeri fiyatlamalar teknik olarak 4,60 seviyelerini gündeme getirebilir. Faiz bu sabah 4,50% seviyesine erişti. Yurt içi piyasada PPK toplantısında 500 baz puan faiz artışı kararı alındı. Piyasa beklentilerine paralel gelen karar sonrasında haftalık repo faizi yüzde 25’den yüzde 30’a yükseldi. Kararı, yeni ekonomi yönetiminin ortaya koyduğu çabada maliye ve para politikasındaki uyum açısından önemli buluyoruz. CDS 390 ile günü tamamladı. Eurobondlar sınırlı negatif seyretti. Birim fiyatlar, kısalarda 19-24 cent; orta vadelilerde 71-74 cent; uzunlarda 93-97 cent değişim gösterdi. Faizler ise sırasıyla 7,45%, 8,45% ve 8,86% oldu.

İlgili Haberler