Bu hisseler bugün hareketli olacak

Bu hisseler bugün hareketli olacak

TCMB faiz kararı sonrası BIST100 endeksi toparlandı. Bugün OYAKC, KONTR, SISE, EUPWR, AKBNK, BAGFS, ISCTR ve KRDMD hareketli olacak.

A+A-

TCMB'nin faiz kararı sonrası BIST100 endeksi, oldukça geniş bir bant aralığında hareket ederek günü yüzde 3,64 yükselişle 8000 seviyesinden kapattı.

İntegral Yatırım Menkul Değerler'den yapılan açıklamada, faiz artırım kararı ile birlikte karar metnine bakıldığında dezenflasyonun en kısa sürede tesisi, enflasyon beklentilerinin çıpalanması ve fiyatlama davranışlarındaki bozulmanın kontrol altına alınması için parasal sıkılaştırma sürecinin devamına karar verildiği vurgulandı.

Açıklamada, özellikle normalleşme adımları ile birlikte yerli yatırımcı ile birlikte yabancı yatırımcı ilgisinin gözlemlendiği, ancak yükseliş gösteren politika faizi ile mevduat faizinin nerede konumlanacağı önemli olacağı belirtildi.

Teknik olarak bakıldığında, yukarı yönlü hareketin devamında yakın direnç olarak 8150 seviyesinin takip edildiği, aşağı yönlü harekette ise 7900 seviyesinin izlendiği kaydedildi.

Açıklamada, bugün hareketli olmasını bekledikleri hisselerin OYAKC, KONTR, SISE, EUPWR, AKBNK, BAGFS, ISCTR ve KRDMD olduğu belirtildi.

BIST100 endeksinin toparlanma trendinin devam etmesi durumunda, 8150 seviyesini aşması ve 8300-8400 seviyesine doğru yükselmesi beklenebilir. Ancak, 7965 seviyesinin altına düşmesi durumunda, 7650 seviyesine doğru bir gerileme yaşanabilir.

İlgili Haberler