Britanya Sanayi Konfederasyonu (CBI), ekonominin bu yฤฑl bir resesyona girmekten kaรงฤฑnabilecek gibi gรถrรผndรผฤรผnรผ, ancak zayฤฑf iลletme yatฤฑrฤฑmlarฤฑ gibi kรถkleri derinde olan sorunlarฤฑn devam edeceฤini รถngรถrdรผ.
Ekonomi iรงin 2023 yฤฑlฤฑ beklentisini yรผzde 0,4 daralmadan yรผzde 0,4 bรผyรผmeye revize eden CBI, 2024 yฤฑlฤฑ iรงin bรผyรผme tahminini de yรผzde 1,6’dan yรผzde 1,8’e รงฤฑkardฤฑ.
CBI, tahminlerini revize etmesine neden olarak dรผลen enerji fiyatlarฤฑnฤฑ, tedarik zincirlerindeki sฤฑkฤฑntฤฑlarฤฑn hafiflemesini gรถsterdi.
Baล ekonomist Alpesh Paleja yaptฤฑฤฤฑ deฤerlendirmede, “Cesaret verici iลaretler olsa da, bu yฤฑlฤฑn iลletmeler ve hane halklarฤฑ iรงin zorlu bir yฤฑl olacaฤฤฑ gerรงeฤinden kaรงฤฑnamayฤฑz” deฤerlendirmesini yaptฤฑ ve BoE’nin faizi Aฤustos ayฤฑna kadar yรผzde 4,50’den yรผzde 5 seviyesine yรผkseltmesi olasฤฑlฤฑฤฤฑna dikkat รงekti.
Paleja, “ฤฐลletme yatฤฑrฤฑmlarฤฑ ve ticaret yoฤunluฤu gibi uzun vadeli refahฤฑmฤฑz iรงin hayati รถneme sahip birรงok alanda ฤฐngiltere’nin performansฤฑnฤฑn dรผลรผk olmasฤฑ da endiลe verici” dedi.







