Penguen Gฤฑda Sanayi A.ล. (PENGD), kayฤฑtlฤฑ sermaye tavanฤฑnฤฑn geรงerlilik sรผresini gรผncelleลtirdi. Mevcut 750 milyon TL olan kayฤฑtlฤฑ sermaye tavanฤฑ iรงin yeni geรงerlilik tarihi 31 Aralฤฑk 2030 olarak belirlenmiล bulunuyor.
Yapฤฑlan deฤiลiklik, ลirket Esas Sรถzleลmesi’nin kayฤฑtlฤฑ sermaye ile ilgili esaslarฤฑ dรผzenleyen 7. maddesini iรงeriyor. Yรถnetim Kurulu kararฤฑ 4 Mayฤฑs 2026’da alฤฑnmฤฑล, SPK’ya aynฤฑ tarihte baลvuru yapฤฑlmฤฑล ve 2 Temmuz 2026’da onay verildi.
Konunun gรถrรผลรผldรผฤรผ 2025 yฤฑlฤฑ Olaฤan Genel Kurul Toplantฤฑsฤฑ 13 Aฤustos 2026’de yapฤฑldฤฑ ve pay sahipleri esas sรถzleลme deฤiลikliฤini kabul etdi. Deฤiลiklik 20 Aฤustos 2026’da Bursa Ticaret Sicili Mรผdรผrlรผฤรผ tarafฤฑndan tescil edilmiล ve aynฤฑ tarihte 11648 sayฤฑlฤฑ Tรผrkiye Ticaret Sicili Gazetesi’nde yayฤฑmlandฤฑ.
| ||||||||||||||||||||||
| ||||||||||||||||||||||
Ek Aรงฤฑklamalar | ||||||||||||||||||||||
ลirketimizin 13.08.2026 tarihinde gerรงekleลtirilen 2025 yฤฑlฤฑ Olaฤan Genel Kurul Toplantฤฑsฤฑ’nda, ลirket Esas Sรถzleลmesi’nin kayฤฑtlฤฑ sermaye ile ilgili esaslarฤฑ dรผzenleyen 7. maddesine iliลkin deฤiลiklik pay sahiplerinin onayฤฑna sunulmuล ve kabul edilmiลtir. Sรถz konusu esas sรถzleลme deฤiลikliฤi, 20.08.2026 tarihinde Bursa Ticaret Sicili Mรผdรผrlรผฤรผ tarafฤฑndan tescil edilmiล ve 20.08.2026 tarihli ve 11648 sayฤฑlฤฑ Tรผrkiye Ticaret Sicili Gazetesi’nde yayฤฑmlanmฤฑลtฤฑr. Kamuoyunun bilgisine saygฤฑyla sunulur. |
*** Bu haber, KAP bildirimi esas alฤฑnarak oluลturulmuลtur. Yatฤฑrฤฑm tavsiyesi niteliฤi taลฤฑmaz. Baฤlayฤฑcฤฑ metin aลaฤฤฑdaki orijinal KAP bildirimidir.
Penguen Gฤฑda tarafฤฑndan gรถnderilen son KAP bildirimleri
- Penguen Gฤฑda’nฤฑn esas sรถzleลmesi deฤiลiklikleri tescil edildi
- Penguen Gฤฑda’nฤฑn esas sรถzleลme deฤiลiklikleri tescil edildi
- Penguen Gฤฑda’nฤฑn 2025 genel kurul kararlarฤฑ tescil edildi
- Penguen Gฤฑda 2026 ilk yarฤฑyฤฑl faaliyet raporunu yayฤฑmladฤฑ
- Penguen Gฤฑda’nฤฑn dokuz aylฤฑk hasฤฑlatฤฑ 812 milyon TL’ye geriledi







