AB, Libra için G20'ye baskı yapacak

AB, Libra için G20'ye baskı yapacak

AB, Libra'ya global bir yanıt verilmesi için G20'ye baskı yapacak

A+A-

Avrupa Birliği maliye bakanları 17-18 Ekim'de yapılacak G20 toplantısında Facebook'un çıkarmaya hazırlandığı kriptopara Libra'ya global bir yanıt verilmesi gerektiği konusunda meslektaşlarıyla konuşacaklar. 

AB maliye bakanları ayrıca, G20'deki ortaklarını dijital şirketler için vergi kurallarında 2020 yılında reform yapmaya çağıracaklar ve global büyümeyi riske sokan ticari gerilimlerin acil şekilde çözülmesi gerektiğini vurgulayacaklar. 

Maliye bakanlarının Brüksel'de Cuma günü gerçekleştirdikleri toplantının ardından yapılan açıklamada, "Ticari gerilimlerin çözülmesi en yüksek önceliği hak ediyor. Mali hareket alanı ve büyük cari işlemler fazlası olan G20 ülkeleri yatırımları artırmayı değerlendirmeliler. Vergi şeffaılğı konusunda çalışmalar yoğunlaştırılmalı. Teknoloji şirketlerinin vergilendirilmesinde G20 reformu yüksek öncelikli" ifadeleri de yer aldı.

Etiketler : , ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.