ABD bankalarından nakit çekimi sınırlandırılabilir

ABD bankalarından nakit çekimi sınırlandırılabilir

Hugh Hendry: ABD bankalarının nakit çekme işlemlerini kısıtlama ihtimali hızla artıyor!

A+A-

Ünlü hedge fon yöneticisi ve makro ekonomi uzmanı Hugh Hendry, ABD bankalarından nakit çekme işlemlerine sınırlama getirilebileceğini söyledi.

Stansberry Research'in "The Daniela Cambone Show" programında konuşan Hendry, ABD Merkez Bankası FED'in para politikasının, banka müşterilerinin nakit çekme miktarları üzerinde kısıtlamalarla karşılaşma ihtimalini artırdığını belirten Hendry, "Eğer bir yıl öncesine gidersek, buna atayacağınız olasılık neredeyse sıfır olurdu. Ve ben, bu olasılığın, bir termometredeki cıva gibi, arttığını söylüyorum. Peki bu neden artıyor? 'Fed yanılgısı' dediğimiz şeyi yaşadığımız için artıyor. Fed'in yaptığı faiz artırımının, şimdiye kadarkilerin hem en hızlısı olduğunu hem de en büyük etkiye sahip olduğunu söyleyebiliriz. Böyle bir şeyi daha önce hiç yapmadılar," dedi

Hendry, banka müşterilerinin artık fonlarını bir düğmeye basarak kolayca çekebileceğini belirterek, ülkenin bankacılık sektörünün muhtemelen daha fazla mevduat kaçışı ile karşı karşıya kalacağına tanık olacağını ifade etti.

Fed'in faiz oranı artışları hakkında konuşan Hendry, "Fed'in geçen yıl boyunca gerçekleştirdiği faiz artırımları, mevduat sahiplerinin paralarını bankalardan çekip para piyasası fonlarına yatırmalarını cazip hale getiren bir ortam oluşturdu. Bu rekabet dışı faiz oranlarıyla baş etmenin yanı sıra artık paranın bu kadar hızlı bir şekilde hareket edebilmesinin getirdiği baskı ... Paranın çekilmesine neden olan şey, Fed'in para piyasaları aracılığıyla çok fazla teklif sunması. Yani, doğrudan Fed'e gidebilirsiniz," dedi.

"Öyleyse Fed ne yapıyor? Daha fazla paranın bankalardan çıkmasını teşvik ediyor," diye ekledi Hendry.

İlgili Haberler