ABD borsalarında yeni zirve

ABD borsalarında yeni zirve

ABD hisse senetleri, Çin verileri ve JP Morgan Chase & Co.'nn beklentilerden fazla gelen sonuçları sonrası yılın yeni bir zirvesini daha yaptı

A+A-

ABD hisse senetleri, Çin ticaret verilerinin iyileşmesi ve JP Morgan Chase & Co.'nın beklentilerden fazla gelen kar sonuçları sonrası, kazançlarını ikinci güne taşıyarak yılın zirvesine çıktı.

JPMorgan, ücret kesintilerinin desteklediği ilk çeyrek kazançlarının ardından yüzde 4.2 yükselirken, işlem geliri birçok analistin tahmininden daha az düştü. Bank of America Corp., Wells Fargo & Co. ve Citigroup Inc. gibi bu hafta kar raporu açıklaması beklenen hisse senetleri en az yüzde 2.6 yükseldi. Açıktan satış yapan yatırımcıların popüler hedeflerinden olan şirketler, Goldman Sachs Group Inc. gösterge ölçütündeki açığa en çok satılan hisse senetlerinin 2 Mart'tan beri en büyük yükselişini gerçekleştirmesiyle birlikte, ralli gerçekleştirdi.

2016'nın şu ana kadar en kötü performansını sergileyen grup olan bankalar, S&P'deki 17 hisse senedinin ralli yapmasıyla kazançlara öncülük etti.

Standard & Poor's 500 Endeksi, New York'ta saat 16:00 itibariyle yüzde 1 yükselerek 2,082.42 seviyesine ilerledi ve 2 Aralık'tan bu yana en yüksek seviyesine tırmandı. Dow Jones Sanayi Endeksi yüzde 1.1 yükselerek 17,908.28 seviyesine tırmanırken, endeksteki sadece beş hisse senedi haricinde tüm hisseler yükseldi. Fed'in faiz artırım hızını yavaşlatabileceği yönünde spekülasyonları artıran, ABD perakende satışlarında Mart ayında beklenmedik bir düşüş yaşanması sonrası, vadeli kontratlar açılış öncesi işlemlerdeki kazançlarını korumuş oldu.

Chatham'da New Jersey merkezli Themis Trading LLC'de hisse senedi traderı Mark Kepner, "ABD rakamları biraz zayıf gelirken diğer bölgeleri için güçlü bir gün. Çin verileri beklenenden çok daha iyiydi." dedi ve "JPMorgan zorlu bir çeyrek geçirmesine rağmen beklentileri aşmayı başardı. Beklentiler bu kadar düşükken, karlar beklentilerin üzerinde gelirse küçük bir ilerlemeyle bile bulunduğumuz aralıktan çıkabiliriz." diyerek görüş bildirdi.

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.