ABD-Çin görüşmeleri bugün de devam edecek

ABD-Çin görüşmeleri bugün de devam edecek

Beyaz Saray ABD ile Çin arasında ticaret görüşmeleri bugün devam edeceğini açıkladı

A+A-

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamaya göre ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, Ticaret Temsilcisi Robert Lighthizer ve Çin Başbakan Yardımcısı Liu He'nin katılımları ile ABD ile Çin arasında ticraret görüşmeleri bugün de devam edecek. 

ABD Başkanı Donald Trump dün Lighthizer ve Mnuchin ile bir araya gelerek çökmeye yaklaşan Çin ile bir ticaret anlaşmasının nasıl kurtarılabileceğini ele aldı. 

Çin'de yayınlana Global Times gazetesinin baş editörü Hu Xijin deTwitter üzerinden yaptığı açıklamada ABD ile Çin arasında ticaret müzakerelerinin ABD'de sabah saatlerinde devam edeceğini belirtti.

Hu, "Washington'daki müzakerelere yakın birileriyle görüştüm ve bana iki tarafın Perşembe gününe ilişkin görüşmeleri daha yeni bitirdiklerini söyledi. ABD saati ile sabah yeni bir müzakere yapacaklar. Müzakereler ABD, Çin malları için gümrük tarifelerini yükselttikten sonra gerçekleşecek" dedi. Hu açıklamasında başka bir detay vermedi.

Liu He umutlu

Çin Başbakan Yardımcısı Liu He, ABD-Çin ticaret müzakereleri için Washignton'a gelisinde yaptığı açıklamada, gümrük tarifelerinin yükseltilmesinin bir çözüm olmadığını, ABD ile akılcı ve içten müzakerelerde bulunmayı umduğunu söyledi. 

ABD'nin Çin'den 200 milyar dolar tutarında ithalat için gümrük tarifelerini yüzde 10'dan yüzde 25'e çıkarmasına ilişkin karar Türkiye saati ile 07.01'de yürürlüğe girecek.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.