ABD endeksleri yükseldi

ABD endeksleri yükseldi

ABD hisse senetleri Çarşamba gününü yükselişle tamamlarken, Nasdaq Bileşik endeksi 15 yıl önce görmüş olduğu rekor seviyeyi kırmaya çok yaklaştı.

A+A-


Nasdaq Bileşik endeksi 21.07 puan ve yüzde 0.4 oranında yükselişle 5035.17 puandan günü tamamladı. Endeks 2000 yılı Mart ayında gördüğü 5048.62 puandaki rekorunun yalnızca yüzde 0.3 oranında altında kaldı.


Dow Jones Sanayi Endeksi 88.68 puan ve yüzde 0.5 oranında yükselişle 18038.27 ve S&P 500 endeksi 10.67 puan ve yüzde 0.5 yükselişle 2107.96 puandan kapandı.

Hisse senetleri Çarşamba gününe yükselişle başladı ve ardından hızla düşüşe döndü bu düşüş Dow Jones endeksini 62 puana kadar aşağı çekti. Hisse senetleri öğlen saatlerinden itibaren yükselişe geçti ve öğleden sonra günün en yüksek seviyelerini gördü. 

Piyasa oyuncuları endekslerin yaşadığı yükselişin tek bir nedene bağlanamayacağını belirterek, kar rakamları açıklanmadan önce teknoloji sektörü hisselerinde yaşanan yükselişe, devlet tahvillerindeki satışlara ve beklentilerin üzerinde gelen konut verilerine dikkat çekiyor. 

S&P 500 kapsamındaki teknoloji hisseleri yüzde 1.1 oranında yükselerek en çok değer kazanan sektör oldu.

Çarşamba günü bazı hisseler dikkat çekti. Buna McDonald's Corp'da dahil oldu. Şirketin karı döviz kurlarındaki
değişimden kaynaklanan bir gerileme yaşadı ve yüzde 32 oranıda düştü. Gelirleri ise yüzde 11 oranında gerileyerek 5.96 milkyar dolar oldu. Bu rakamlar beklentilere paralel seviyelerde oluştu. Bu açıklamaların ardından şirketin hisseleri yüzde 3.1 oranında değer kazanarak Dow Jones endeksindeki yükselişe tek başına 20 puanlık katkıda bulundu. 

Coca-Cola Co. yılın ilk çeyreği için beklentilerin üzerinde bir kar ve gelir rakamı açıkladı. Şirketin hisseleri yüzde 1.3 oranında yükseldi. Boeing Co. karında güçlü bir artış yaşasa da nakit akışısındaki sert düşüş yatırımcıları hayal kırıklığına uğrattı ve şirketin hisseleri yüzde 1.4 oranında geriledi. 

S&P 500 kapsamındaki şirketlerin 120 tanesi karlarını açıkladı ve bu rakamların ortalaması geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3.8 oranında geriledi. Bununla birlikte bu şirketlerin yüzde 76'sı beklentilerin üzerinde kar rakamları açıkladı. Gelirler için ise daha az parlak bir görüntü oluştu. Bu şirketlerin yüzde 45'inin açıkladığı gelir rakamları beklentilerin üzerinde oldu.


Çarşamba günü 10 yıllık tahvillerin faiz yüzde 1.913'ten yüzde 1.972 seviyesine yükseldi. Oranlar yükselirken fiyatlar da geriledi.

Emtia piyasalarında vadeli altın sözleşmeleri yüzde 1.3 oranında geriledi ve 1186.90 dolardan günü tamamladı. Ham petrol sözleşmeleri yüzde 0.8 oranında düşüşle 56.16 dolardan kapandı.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.