Dow Jones Sanayi endeksi cuma gรผnรผ bir รถnceki gรผne gรถre 101.56 puan dรผลรผลle 18014.28, S&P 500 endeksi 11.48 puan dรผลรผลle 2109.76 ve Nasdaq Bileลik endeksi 15.95 puan dรผลรผลle 5117.00 puandan kapandฤฑlar.
Haftalฤฑk bazda ise Dow yรผzde 0.6, S&P yรผzde 0.7 ve Nasdaq yรผzde 1.3 oranฤฑnda yรผkseliล yaลadฤฑ. Nasdaq endeksi bir aya aradan sonra ilk kez haftalฤฑk bazda yรผkselmiล oldu. Perลembe gรผnรผ bio teknoloji sektรถrรผ hisselerine gelen alฤฑmlar endeksi rekor kapanฤฑลa taลฤฑmฤฑลtฤฑ. Perลembe gรผnรผ yaลanan bu yรผkseliล endeksin haftayฤฑ da yรผkseliลle tamamlamasฤฑnฤฑ saฤladฤฑ.
Geรงtiฤimiz hafta ลirket haberlerinden daha รงok Yunanistan’ฤฑn borรง gรถrรผลmesi ile ilgili geliลmeler ve ABD’nin para politikasฤฑ ile ilgili geliลmeler piyasalara yรถn verdi.







