ABD’de bรผtรงe gรถrรผลmelerinde yaลanan tฤฑkanma nedeniyle รผlkenin mali kaynaklarฤฑnฤฑn 10 gรผn iรงinde tรผkeneceฤi ve hรผkรผmet kurumlarฤฑnฤฑn kapanabileceฤi belirtildi.
Voice of America sitesinin haberine gรถre, 2018 bรผtรงesiyle ilgili olarak Baลkan Donald Trump ve Demokrat Partili Kongre liderleri arasฤฑnda yaลanan anlaลmazlฤฑk, hรผkรผmetin kepenk kapatmasฤฑyla sonuรงlanabilir.
DEMOKRAT LฤฐDERLER, TRUMP’IN DAVETฤฐNฤฐ REDDETTฤฐ
Trump, Twitterโdan paylaลtฤฑฤฤฑ mesajda, mevcut bรผtรงeye gรถre 8 Aralฤฑkโta mali kaynaklarฤฑn tรผkenmesi durumunda hรผkรผmet kurumlarฤฑnฤฑn aรงฤฑk kalmasฤฑ iรงin Senato azฤฑnlฤฑk lideri Charles Schumer ve Temsilciler Meclisi azฤฑnlฤฑk lideri Nancy Pelosiโyle gรถrรผลmeyi planladฤฑฤฤฑnฤฑ aรงฤฑkladฤฑ.
Ancak Schumer ve Pelosi, “gรถrรผลmenin ลov amaรงlฤฑ olacaฤฤฑnฤฑ sรถyleyerek”, Beyaz Saray’da yapฤฑlmasฤฑ planlanan toplantฤฑya katฤฑlmayacaklarฤฑnฤฑ bildirdi.
Cumhuriyetรงiler, bรผtรงede savunma iรงin daha fazla harcama isterken, Demokratlar sosyal projelere daha fazla kaynak ayrฤฑlmasฤฑ gerektiฤini savunuyor.
Bรผtรงe yฤฑlฤฑnฤฑn sonuna dek hรผkรผmetin mali kaynaklarฤฑ konusunda anlaลmaya varฤฑlamamasฤฑ halinde, ABD’de hรผkรผmet kurumlarฤฑ kapanabilir.







