ABD vadeliler ve Asya borsaları geriliyor

ABD vadeliler ve Asya borsaları geriliyor

Koronavirüs salgınının dünya genelinde hızla yayıldığına dair gelen haberler ve Avrupa'da hükümetlerin kapatma, karantina, sokağa çıkma yasağı gibi tedbirler almaya başlamaları hem ABD vadeli endekslerini hem de Asya borsalarını aşağı çekti.

A+A-

Koronavirüs salgınının dünya genelinde hızla yayıldığına dair gelen haberler ve Avrupa'da hükümetlerin kapatma, karantina, sokağa çıkma yasağı gibi tedbirler almaya başlamaları hem ABD vadeli endekslerini hem de Asya borsalarını aşağı çekti. Pandeminin ekonomik aktiviteyi kötüleştirdiğine dair gelen verilen etkisi ile vadeli Dow Jones Sanayi Endeksi 159 puan, yüzde 0,58 gerilerken, S&P 500 vadeli endeksi de 19,5 puan, yüzde 0,58 düştü.

Asya borsalarına baktığımızda ise Tokyo'da Nikkei 225 Endeksi düne göre yüzde 0,32 gerilerken, sigorta, demir-çelik ve madencilik sektörleri en çok değer kaybedenler oldu. Hong Kong'da Hang Seng Endeksi düne göre yüzde 0,36, Seul'de Kospi endeksi yüzde 0,13 düştü. 


YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.