รin piyasalarฤฑndaki tรผrbรผlans nedeniyle Asya Borsalarฤฑ bugรผn dรผลtรผ.
Bloomberg HT’nin haberine gรถre Nasdaq 100 ve S&P 500 endeks kontratlarฤฑ ise yรผkseliลte. Apple hisseleri aรงฤฑlฤฑล รถncesi iลlemlerde yavaล bรผyรผme endiลeleriyle yรผzde 0.9 oranฤฑnda dรผลerken Alphabet gรผรงlรผ satฤฑล rakamlarฤฑyla yรผkseldi. Avrupa borsalarฤฑ Barclaysโin tahminlerin รผzerine bilanรงo aรงฤฑklamasฤฑyla yรผkseldi.
Fed รถncesi ABD 10 yฤฑllฤฑk tahvil faizleri 2 baz puan artarak yรผzde 1.25โe yรผkseldi.
MSCI Asya Pasifik Endeksi bu senenin en dรผลรผk seviyesine geriledi.
Yatฤฑrฤฑmcฤฑlar รinโdeki sert satฤฑลlarฤฑn yanฤฑ sฤฑra delta varyantฤฑnฤฑn ekonomiye olasฤฑ tahribatฤฑ ve merkez bankalarฤฑnฤฑn enflasyonla mรผcadele etmek iรงin sฤฑkฤฑlaลmaya gitmesi gibi konularฤฑ yakฤฑndan takip ediyor.
Sydneyโde karantinalarฤฑn uzamasฤฑyla Avustralya hisseleri dรผลerken WTI tipi ham petrolรผn varil fiyatฤฑ 72 dolarฤฑ aลtฤฑ. Bitcoin ise yeniden 40 bin dolarฤฑn รผzerine yรผkseldi.







