ABD ve Avrupa vadeli endeksleri düşen Orta Doğu tansiyonu nedeniyle yükseliyor

ABD ve Avrupa vadeli endeksleri düşen Orta Doğu tansiyonu nedeniyle yükseliyor

Yeni haftanın ilk gününde ABD ve Avrupa vadeli endekslerinde yükseliş yaşanıyor.

A+A-

İsrail ile Hamas arasında Gazze'de yaşanan çatışmaların Orta Doğu'ya yayılacak bir çatışmaya dönüşeceği endişelerinin yatışmaya başlaması ve ABD ile Avrupa'da şirketlerin bu hafta açıklayacakları 3'ncü çeyrek mali sonuçlarına ilişkin beklentiler endeksleri yukarı çekiyor.

Bu sabah, vadeli Dow Jones Sanayi Endeksi yüzde 0,15, S&P 500 vadeli endeksi yüzde 0,24 ve Nasdaq 100 vadeli endeksi yüzde 0,26 artıda. 

S&P 500'de yer alan şirketlerin yüzde 30'u bu hafta mali sonuçlarını duyuracaklar.

Avrupa'da da FTSE 100 vadeli endeksi yüzde 0.03, FDAX yüzde 0,14 ve Eurostoxx 50 vadeli endeksi yüzde 0,22 yukarıda.

Carson Group baş piyasa stratejisti Ryan Detrick, "Umarım ekonomide ve ileriye dönük olarak gördüklerinde olumlu bir güç görmeye devam edeceğiz. Manşetler elbette korkutucu. Ancak bizim için temeller oldukça güçlü. Hala beklenenden daha iyi bir kazanç sezonu göreceğiz" dedi.

Yatırımcılar ayrıca Perşembe günü açıklanacak ABD gayrisafi yurtiçi hasılası dahil olmak üzere bu hafta açıklanacak önemli ekonomik verilere hazırlanıyor. Enflasyon ölçütü olan kişisel tüketim harcamaları ise Cuma günü açıklanacak. Yatırımcılar, bu raporların beklenenden daha güçlü çıkması halinde, bu yıl başka bir faiz artışının tamamen masadan kalkmayabileceğini değerlendiriyorlar.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler