Dow Jones, Nasdaq, S&P 500'ü etkileyecek haftalık takvim ve beklentiler

Dow Jones, Nasdaq, S&P 500'ü etkileyecek haftalık takvim ve beklentiler

Orta Doğu'da çatışma riski piyasaları olumsuz etkiledi. ABD endeksleri cuma günü düştü. Wall Street'te bilanço dönemi. İşte Dow Jones, Nasdaq, S&P 500 'ü etkileyecek haftalık takvim ve beklentiler.

A+A-

Küresel piyasalar, Orta Doğu'da daha geniş çaplı çatışmalara ilişkin korkuların artması ve ABD Merkez Bankası'nın faiz artırımlarına ilişkin endişelerle Cuma günü negatif bir seyir izledi.

ABD'de Dow Jones -0.86%, S&P500 -1.26%, Nasdaq -1.53% düşüşle kapandı. Avrupa'da Euro Stoxx 50 -1.57%, DAX -1.64%, FTSE 100 -1.30% düşüşle kapandı. Asya'da ise Shanghai -1.67%, Hang Seng -0.65%, Nikkei 225 -0.80%, DJ New Zealand -0.27% düşüşle kapandı.

Deniz Yatırım'ın 23 Ekim 2023 Uluslararası Piyasalar Bülteni'ne göre, ABD'de Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester, faiz oranlarının muhtemelen buradan çok daha fazla artırılmayacağını beklediğini söyledi. ABD Merkez Bankası (Fed) ise küresel jeopolitik gerilimlerin kötüleşmesinin küresel piyasaları geniş çapta olumsuz etkileyebileceğini bildirdi.

Garanti BBVA Yatırım'ın 23 Ekim 2023 Günlük Piyasa Özeti'ne göre, bilançolar piyasanın yönünü belirleyecek. Salı günü; Microsoft, Alphabet, Visa, Coca Cola, Texas Instruments, Novartis, General Electrick, General Motors, Spotify ve Snap, Çarşamba; Meta Platforms, Thermo Fisher Scientific, T-Mobile, IBM, Boeing ve Moodys, Perşembe; Amazon, Mastercard, Merck, Comcast, Linde, Intel, Honeywell,Ford ve United Parcel Service, Cuma; Exxon, Chevron, AbbVie, Sanofi ve Colgate bilanço açıklayacak.

Makro veri takviminde haftanın ana gündem maddesi Cuma günü açıklanacak kişisel tüketim harcamaları (PCE) fiyat endeksi olacak. PCE fiyat endeksinin Eylül ayında aylık bazda %0.3 (önceki %0.4), yıllık bazda ise %3.4 (önceki %3.5) artış göstermesi bekleniyor. Beklentileri aşacak olası bir veri piyasa negatif, beklenti altı olası bir veri ise piyasa negatif kabul edilebilir. Diğer makro veri açıklamaları arasında Richmond Fed İmalat Endeksi, yeni konut satışları, dayanıklı mal siparişleri, toptan satış stokları, askıda konut satışları ve Michigan Tüketici Güven endeksi yer alıyor.

Bu gelişmelerin ardından, ABD ve Avrupa vadeli endeksleri TSİ 09:20 itibarıyla pozitif işlem görüyor.

 

İlgili Haberler