ABD'de ISM İmalat Sanayi Endeksi 2,5 yılın zirvesinde

ABD'de ISM İmalat Sanayi Endeksi 2,5 yılın zirvesinde

ABD'de ISM İmalat Sanayi Endeksi şubatta 57,7’ye çıkarak, Ağustos 2014’ten bu yana en yüksek seviyesini kaydetti

A+A-

ABD'de ISM İmalat Sanayi Endeksi şubatta 57,7’ye çıkarak, Ağustos 2014’ten bu yana en yüksek seviyesine ulaştı. 

ABD Tedarik Yönetim Enstitüsü (ISM) tarafından açıklanan İmalat Sanayi Endeksi, şubatta önceki aya kıyasla 1,7 puan artarak 57,7 oldu. Böylece son 2,5 yılın en güçlü performansını gösteren endekse yönelik piyasa beklentisi ise 56,4 seviyesindeydi. 

Endekse yönelik raporda, sanayi sektörünü oluşturan 18 alt endüstriden elektronik, petrol, bilgisayar üretimini içeren 17'sinin şubat ayında genişleme gösterdiği bildirildi. 

Ülkede yine bugün açıklanan kasım ayı PMI İmalat Sanayi Endeksi ise 54,2 ile yaklaşık iki yılın en yüksek seviyesinden geriledi. Uluslararası finans kuruluşu IHS Markit tarafından ölçülen endekse yönelik beklenti 54,5 seviyesindeydi. PMI İmalat Endeksi ocak ayında 55’e yükselerek 22 ayın en yüksek seviyesinde gerçekleşmişti. 

ISM ve PMI endekslerin 50 ve üzerinde değerler alması sektördeki genişlemeye, 50'nin altında kalması ise daralmaya işaret ediyor. 

Analistler, özellikle ISM endeksinin son aylardaki performansını, sanayi sektörünün iç talep sayesinde sürdürülebilir bir ivme kazandığı şeklinde değerlendiriyor. 

Bu arada, New York borsasında endeksler bu sabah açıklanan verilerin ardından güne rekorla başladı. Dow Jones Sanayi Endeksi yüzde 0,94 artışla 21.007,89 puandan açılırken, tarihinde ilk defa 21.000 puan barajını aştı. 

İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.