ABD'de yüksek seyreden enflasyonla ilgili Yellen'dan açıklama

ABD'de yüksek seyreden enflasyonla ilgili Yellen'dan açıklama

Hazine Bakanı Janet Yellen CNBC'ye verdiği röportajında, Beyaz Saray'ın enflasyonu düşürecek birkaç stratejisi olduğundan bahsetti.

A+A-

CNBC'e konuşan Hazine Bakanı Janet Yellen, Beyaz Saray'ın enflasyonu düşürmek için birkaç stratejisi olduğunu söyledi.

Yellen reçeteli ilaç maliyetlerini düşürmeye, bütçe açığını ve fiyatları aşağı çekebilecek petrol üretimine yönelik çabaların Reagan yönetiminden bu yana en hızlı tempoda olan fiyatları düşürebileceğini söyledi.

Yellen, ABD Başkanı Joe Biden ile Fed Başkanı Jerome Powell arasındaki toplantıya dair yaptığı değerlendirmede, Başkan’ın, Amerikalıların bütçelerindeki önemli kalemlerde karşı karşıya kaldıkları maliyetleri düşürmek için elinden gelen her şeyi yapma niyetini vurguladı.

Yellen ayrıca Başkan Biden'ın reçeteli ilaçların ve sağlık hizmetlerinin maliyetlerini azaltarak, Kongre'ye yenilenebilir enerji kullanımının artırılması için öneriler sunarak Fed'in çabalarına destek olmaya çalıştığını da vurguladı.

Yellen "Çok güçlü bir işgücü piyasamız var. Bu başarıldı, ancak enflasyon çok yüksek ve bu Amerikan haneleri üzerinde gerçekten büyük bir yük. Bu nedenle, enflasyonu düşürürken tam istihdamı sürdürmek, başkanın önceliğidir ve bunun Fed'in programlarını nasıl gördüğüyle tutarlı olduğuna inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Hem Powell hem de Yellen, enflasyonun "geçici" olduğunu ve tedarik zinciri sorunları ve hizmetlere kıyasla mallara yönelik aşırı talep normale döndüğünde kovid pandemisine özgü faktörlerin azalacağını surekli dile getirmişlerdi.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler