ABD'li Ford Motor'a Transit Connect cezası!

ABD'li Ford Motor'a Transit Connect cezası!

ABD'li Ford Motor, ABD'deki ithalat tarifesi anlaşmazlığını sona erdirmek 365 milyon dolar ödeyecek.

A+A-

ABD'li Ford Motor, yüz binlerce Transit Connect aracını yanlış sınıflandırarak ve değerini düşük göstererek ABD'nin federal gümrük vergisi yasasını ihlal ettiği yönündeki iddialardan kurtulmak için 365 milyon dolar ödeyecek.

Adalet Bakanlığı, anlaşmanın Ford'un Nisan 2009'dan Mart 2013'e kadar Türkiye'den ithal edilen kargo minibüslerini yanlış sınıflandırarak daha yüksek vergilerden kaçınmak için bir plan tasarladığı iddialarında çözüm sağladığını bildirdi.

ABD'li yetkililer, anlaşmanın yakın tarihin en büyük gümrük cezası anlaşmalarından biri olduğunu belirtti.

Bir Ford sözcüsü "Ford, Adalet Bakanlığı'nın açıklamasındaki birçok nitelemeye kesinlikle katılmıyor ve bu konuda hiçbir sorumluluğu olmadığını kabul ediyor. Ancak bu karmaşık ve on yıllık anlaşmazlığı geride bırakmak adına, konuyu kesin olarak çözüme kavuşturmayı kabul ettik" dedi.

Gümrük ve Sınır Koruma idaresi 2013 yılında yolcu aracı olarak ithal edilen ve daha sonra kargo kamyonetine dönüştürülen Transit Connect'lerin %2,5 oranındaki binek araç vergisi yerine kargo araçlarına uygulanan %25 oranındaki vergiye tabi olduğuna karar vermişti.

İlgili Haberler