Nvidia'nın hisse fiyatı 1200 dolara mı koşuyor?

Nvidia'nın hisse fiyatı 1200 dolara mı koşuyor?

Evercore ISI analisti CJ Muse, Nvidia hisseleri için büyük bir yükseliş öngörüyor. Muse, Nvidia'nın hisse senedi fiyat hedefini 1.200 dolara yükselterek, bu seviyenin mevcut seviyelere göre %37'lik bir artış anlamına geldiğini söylüyor.

A+A-

Nvidia hisseleri geçen cuma günü dokuz ayın en kötü gününü yaşasa da, analistler hisse fiyatı konusunda oldukça iyimser.

Evercore ISI'dan CJ Muse, Nvidia yatırımcıları için 2025 yılının zirve olmayacağını belirterek büyük bir yükseliş öngörüyor.

Muse'un yeni hedefi, FactSet'te listelenen en yüksekler arasında yer alıyor ve mevcut seviyelere göre %37 artış anlamına geliyor. Muse " Nvidia 1200 ila 1400 dolar arasında bir gerçeğe uygun değere sahip olabilir'' diyor.

Muse Nvidia'nın yeni hedef fiyatı şöyle gerekçelendiriyor

Nvidia'nın yazılım işi yıllık 1 milyar dolarlık bir çalışma oranına ulaştı ancak bu, geçen mali yılda 60 milyar dolardan fazla toplam gelir elde eden ve bu yıl 100 milyar dolarlık toplam gelir sınırını kolayca aşması beklenen bir şirket için hala küçük bir rakam.

Çıkarım uygulamalarının artan kullanımı: Yapay zekada çıkarım, sistemlerin kendileri için yeni olan verilere dayanarak tahminler yapmasıyla ortaya çıkar. Muse, Nvidia'nın son 12 aydaki veri merkezi grafik işlem birimlerine olan talebin en az %40'ının çıkarımlardan geldiğini açıkladığını belirtiyor. Bu, Nvidia'nın büyüyen pazarda önemli bir paya sahip olduğunu gösteriyor.

Nvidia'nın GTC konferansı: Nvidia'nın önümüzdeki hafta başlayacak olan yıllık GTC konferansı, şirketin yeni ürünlerini ve teknolojilerini duyurması için bir platform sağlayacak. Muse, GTC'nin Nvidia'nın 2024 ve 2025 yılları için büyüme planlarını netleştirmesine yardımcı olacağını ve yatırımcı ilgisini artıracağını düşünüyor.

İlgili Haberler