Borsa, halka arzlar, dรถviz, kripto para, hisse รถnerileri

ABD’li savcฤฑdan Gezi Parkฤฑ aรงฤฑklamasฤฑ

Sarraf'ฤฑ tutuklatan Savcฤฑ Bharara, bazฤฑ medya kuruluลŸlarฤฑnฤฑn Gezi Parkฤฑ iddialarฤฑna yanฤฑt verirken ilk รถฤŸrendiฤŸi Tรผrkรงe kelimeyi de aรงฤฑkladฤฑ.
ABD'li savcฤฑdan Gezi Parkฤฑ aรงฤฑklamasฤฑ Borsatek

ABDโ€™de tutuklanan ฤฐran asฤฑllฤฑ Tรผrk iลŸadamฤฑ Rฤฑza Sarraf hakkฤฑndaki iddianame dosyasฤฑnฤฑ hazฤฑrlayan ve Tรผrkiyeโ€™de รถzellikle Twitter รผzerinden bir hayli popรผler bir isim haline gelen New York Gรผney Bรถlge BaลŸsavcฤฑsฤฑ Preet Bharara, ilk รถฤŸrendiฤŸi Tรผrkรงe sรถzcรผฤŸรผn โ€˜adaletโ€™ olduฤŸunu sรถyledi.

Savcฤฑ Bharara renk, dil, din, ฤฑrk, ekonomik gรผce bakฤฑlmaksฤฑzฤฑn, yasalar รถnรผnde koลŸulsuz eลŸitlik, demokrasi, ลŸeffaflฤฑk, insan haklarฤฑ ile gรผรง ve iktidarฤฑn hesap verme sorumluluฤŸu gibi konularฤฑnda รงalฤฑลŸmalar yapan Ortak Amaรง (Common Cause) adli sivil toplum kuruluลŸunun New Yorkโ€™ta University Clubโ€™da dรผzenlediฤŸi bir toplantฤฑda konuลŸtu.

‘BENLE FOTOฤžRAF ร‡EKTฤฐRDฤฐNฤฐZ DฤฐYE BAลžINIZ BELAYA GฤฐRMEZ DEฤžฤฐL Mฤฐ?’

KonuลŸmasฤฑndan รถnce bazฤฑ Tรผrk gazetecilerle de hatฤฑra fotoฤŸrafฤฑ รงektiren Bharara, gazetecilerle โ€œBenle fotoฤŸraf รงektirdiฤŸiniz iรงin baลŸฤฑnฤฑz belaya girmez deฤŸil mi?โ€ diyerek ลŸakalaลŸtฤฑ.

KรœRSรœYE ‘273 BฤฐN TรœRK’รœN TWฤฐTTER’DA TAKฤฐBE BAลžLADIฤžI SAVCI’ DฤฐYE ร‡AฤžRILDI

Kรผrsรผye, โ€˜yaklaลŸฤฑk iki hafta รถnce, รผnlรผ bir Tรผrk iลŸadamฤฑnฤฑ tutuklattฤฑฤŸฤฑ iรงin, 273 bin Tรผrkโ€™รผn Twitterโ€™da izlemeye baลŸladฤฑฤŸฤฑ savcฤฑโ€™ diye tanฤฑtฤฑlarak รงaฤŸrฤฑlan Bharara, konuลŸmasฤฑnda, hukukun รผstรผnlรผฤŸรผne ve yasalar รถnรผnde herkesin eลŸit olduฤŸu ilkesine vurgu yaptฤฑ.

KonuลŸmasฤฑnฤฑn ardฤฑndan da Tรผrk gazetecilere kฤฑsa bir aรงฤฑklama yapan Bharara, โ€œBizim รถnemsediฤŸimiz bir ลŸey var o da adalet. Tรผrkรงe รถฤŸrendiฤŸim ilk sรถzcรผk de adalet ve biz bunu รถnemsiyoruzโ€ dedi.

Hฤฐร‡ KฤฐMSE HUKUKTAN รœSTรœN DEฤžฤฐL

Ana konuลŸmasฤฑnda adaleti yerine getirmenin kendisine huzur ve mutluluk verdiฤŸini belirten Bharara, โ€œBirazdan Tรผrkiye konusuna da geleceฤŸimโ€ dedi. YolsuzluฤŸa karฤฑลŸmฤฑลŸ hรผkรผmetlerle ve yolsuzluklarla mรผcadele etmenin, demokrasiyi korumanฤฑn temel yollarฤฑndan biri olduฤŸuna deฤŸinen Bharara, ลŸu ifadeleri kullandฤฑ: โ€œAmaรง, ลŸeffaf ve dรผrรผst bir hรผkรผmet rรผyasฤฑnฤฑ gerรงekleลŸtirmek. Benim ofisimde, kendilerini iลŸlerini adamฤฑลŸ arkadaลŸlarฤฑmฤฑn, belki baลŸka yerlerde daha รงok kazanacak olabilmelerine karลŸฤฑn, her gรผn รงok zorlu iลŸler yapmalarฤฑnฤฑn bir nedeni var. Toplumlarฤฑnฤฑ ve รผlkelerine katkฤฑ saฤŸlamak. Amaรง yasalarฤฑ รงiฤŸneyen politikacฤฑya ceza vermek deฤŸil ancak bu da tabii ki gerekli. Amaรง, bozulmuลŸ politik sistemin geliลŸmesini ve iyileลŸmesini saฤŸlamak. Sonuรงta hepimiz aynฤฑ ลŸeyi istiyoruz. ฤฐลŸleyen ve yurttaลŸlarฤฑnฤฑn yaลŸamlarฤฑnฤฑ daha da iyileลŸtiren yรถnetimler istiyoruz.โ€

Hiรง kimsenin hukuktan รผstรผn olmadฤฑฤŸฤฑnฤฑ ve bunun en ideal demokrasi olduฤŸunu belirten Bharara, โ€œBu yalnฤฑzca New Yorklularฤฑn ya da Amerikalฤฑlarฤฑn umutlarฤฑ deฤŸil, dรผnyanฤฑn her yerinde, her kฤฑtasฤฑnda, ฤฐzlandaโ€™dan Hindistanโ€™a, Brezilyaโ€™dan Tรผrkiyeโ€™ye kadarโ€ diye konuลŸtu.

‘ANLAลžILAN SARRAF TรœRKฤฐYE’DE ร‡OK GรœNDEMDE OLAN BฤฐRฤฐYMฤฐลž’

ABDโ€™li bir savcฤฑ olarak yaptฤฑฤŸฤฑ iลŸte Tรผrkiyeโ€™nin gรผndeme gelmesinin, FBIโ€™nฤฑn Sarrafโ€™ฤฑ, ฤฐranโ€™a olan yaptฤฑrฤฑmlarฤฑ delme, kara para aklama suรงlamalarฤฑ gรถzaltฤฑna almasฤฑyla baลŸladฤฑฤŸฤฑnฤฑ anlatan Bharara, โ€œAnlaลŸฤฑldฤฑ ki bu kiลŸi Tรผrkiyeโ€™de de รงok gรผndemde olan bir kiลŸiymiลŸ. Tutuklamayฤฑ yaptฤฑฤŸฤฑmฤฑz gรผn Twitterโ€™da 8 bin 100 takipรงim vardฤฑ. Bir kaรง gรผn iรงinde 270 bini geรงti. Bu akลŸamki yemek รถncesinde, 298 bini buldu ve hemen hepsi Tรผrk takipรงilerโ€ dedi.

‘ADIMI ZOR Sร–YLEYEBฤฐLEN TรœRKLER UMUT ARAYIลžINDA’

ฤฐnsanlarฤฑn Tรผrkiyeโ€™de yolsuzluklarฤฑn รผstรผne gidilmediฤŸini dรผลŸรผndรผklerini, kendisinin Tรผrkiyeโ€™de yolsuzluk olup olmadฤฑฤŸฤฑ konusunda yorumda bulunmayacaฤŸฤฑnฤฑ belirten Bharara, โ€œAncak durum ลŸu ki, hiรง รผlkelerine bile gitmemiลŸ olduฤŸum, adฤฑmฤฑ zor sรถyleyebilen, hatta hiรง duymamฤฑลŸ, ฤฐngilizce bilmeyen, Tรผrkรงe mesajlar yazan yรผzbinlerce insan, temiz bir yรถnetim konusunda umut arayฤฑลŸฤฑ iรงinde. Bu hepimiz iรงin, dรผrรผst ve ลŸeffaf, hukukun รผstรผn olduฤŸu yรถnetimlere รถzlem duyulduฤŸunun aรงฤฑk bir gรถstergesi” diye konuลŸtu

‘BAลžKA BฤฐR YERDE YAลžASAYDIM BEN DE TEHLฤฐKEDE OLURDUM’

YaลŸanabilen sorunlara karลŸฤฑn, ABDโ€™de yaลŸฤฑyor olmalarฤฑndan mutluluk duymalarฤฑ gerektiฤŸini de belirten Bharara, โ€œBaลŸka bir yerde olsaydฤฑk, kiลŸisel olarak ben tehlikede olacaktฤฑm. Yalnฤฑzca, bรถyle bir kรผrsรผde, kamu gรถrevlilerini soruลŸturma ve halk รถnรผnde konuลŸuyor olmak yรผzรผnden. Hรผkรผmetlerdeki en gรผรงlรผ kiลŸilere hukukun รผstรผnlรผฤŸรผnden bahsediyor olmaktan ki dรผnyada birรงok รผlke var, hรผkรผmet yolsuzluklarฤฑnฤฑ haber yapan gazetecileri hapse atanโ€ dedi.

‘TรœRKฤฐYE’Yฤฐ ZฤฐYARET ETMEYฤฐ ร‡OK ฤฐSTERฤฐM’

Bazฤฑ medya kuruluลŸlarฤฑnฤฑn kendisini Gezi Parkฤฑ olaylarฤฑ ile iliลŸkilendirme iddialarฤฑna da yanฤฑt veren Bharara, โ€œHayatฤฑm boyunca Tรผrkiyeโ€™de bulunmadฤฑm. Tรผrkiyeโ€™de belki de รถzgรผr olmayan bazฤฑ basฤฑn kuruluลŸlarฤฑnฤฑ sรถylediฤŸinin tersineโ€ฆNe turist olarak, ne protestocu olarak, ne de direniลŸ ya da protestolar organize eden biri olarakโ€ฆ Ama bir gรผn Tรผrkiyeโ€™yi ziyaret etmeyi รงok isterimโ€ ifadelerini kullandฤฑ.

Canlฤฑ Dรถviz Kurlarฤฑ

AdAlฤฑลŸ โ‚บSatฤฑลŸ โ‚บDฤŸลŸ.%
DOLAR 46.813446.82830.03%
EURO 53.497853.5958-0.03%
JAPON YENฤฐ 3.4493.4580.26%
ฤฐSVฤฐร‡RE FRANKI 58.17558.2152-0.1%
STERLฤฐN 62.483662.5207-0.07%
ร‡ฤฐN YUANI 6.89296.8953-0.06%
RUS RUBLESฤฐ 0.60470.60630.01%

Canlฤฑ Altฤฑn Fiyatlarฤฑ

Canlฤฑ Kripto Paralar

KriptoSonDฤŸลŸ. (%)
Bitcoin 63426.96 1.1719%
Ethereum 1781.91 1.2067%
Tether USDt 1.00 -0.0113%
BNB 586.54 3.0174%
Solana 81.26 0.9768%
USDC 1.00 -0.0037%
XRP 1.15 0.964%
Dogecoin 0.08 1.6217%
Toncoin 1.75 0.567%
Cardano 0.19 -0.5877%
Shiba Inu 0.00 0.8315%
Avalanche 6.88 0.5334%

KรถลŸe Yazarlarฤฑ

Son Eklenen Haberler

Reklam