ABD'li senatörlerden Türkiye'ye S400 yaptırımı çağrısı

ABD'li senatörlerden Türkiye'ye S400 yaptırımı çağrısı

ABD’li Cumhuriyetçi ve Demokrat dört senatör, Savunma Bakanı Mark Esper'a Türkiye mektubu yazdı.

A+A-

ABD’li Cumhuriyetçi ve Demokrat dört senatör, Savunma Bakanı Mark Esper’a mektup yazarak, Rusya’dan S-400 satın alması sebebiyle, Türkiye'ye yaptırımların yasa gereği gecikmeden uygulanması çağrısında  bulundu.

Amerikanın Sesi Radyosunun internet sitesinde yer alan habere  göre, Senatörlerin Savunma Bakanı’na gönderdiği mektup, Demokrat Senatörler Jeanne Shaheen ve Chris Van Hollen ile Cumhuriyetçi Senatörler Thom Tilis ve James Lankford’ın imzalarını taşıyor.

Diğer senatörleri de etiketleyerek mektubu Twitter’dan paylaşan Senatör Shaheen, ‘’Erdoğan’ın NATO ve transatlantik güvenliği  zayıflatmak amacıyla attığı adımların hoş görülmeyeceği konusunda net  bir mesaj vermek amacıyla tasarının yasalaşması için çalıştık.

Türkiye’nin F-35 tedarik zincirinden çıkarılması, Erdoğan’ın hesap  vermesinin sağlanması ve ABD’nin en hassas teknolojilerinin  korunmasına yönelik iki partinin de desteğini alan bir çabaydı.

Yönetimin gecikmelere son vererek Kongre tarafından yazıldığı gibi  yasayı uygulama zamanı gelmiştir’’ ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.