ABD’nin nükleer korkusuna Çin'den cevap

ABD’nin nükleer korkusuna Çin'den cevap

ABD’nin Çin’nin nükleer gücüne karşı duyduğu korku rapor haline geldi. Pentagon, Çin’in nükleer silahlanmasına yönelik bir rapor hazırladı. Çin ise Pentagon’un nükleer silahlar değerlendirmelerini kabul etmediğini açıkladı.

A+A-

Bloomberg HT'nin haberine göre Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Wang Wenbin, Pekin’de Perşembe günü düzenlediği mutad basın toplantısında, “Savunma Bakanlığı’nın bu raporu, önceki raporlar gibi, gerçekleri hiçe sayan önyargı dolu bir rapor” dedi.

Nükleer füze sayısı artıyor mu?

Pentagon, Çarşamba günkü raporunda, Çin’in 2030 yılına kadar, 700’ü 2027 yılına kadar ‘teslim edilebilir’ ve çeşitli füzelere hemen takılabilir başlıklar dahil en az 1.000 nükleer başlığa sahip olacağını kaydetti. Bu rakam ABD Savunma Bakanlığı’nın önceki projeksiyonlarının daha üzerinde. Öte yandan, bu rakamlar ABD’nin elindeki mevcut 3 bin 750 savaş başlığının oldukça gerisinde.

Nükleer tesis inşaatları devam ediyor

Bu yeni rakamlar Çin’in üretin kapasitesine ilişkin değerlendirmelere bağlı olarak hesaplandı. Pentagon yetkilileri ayrıca, ‘binlerce’ yeni kıtalararası balistik füze kapsayacağını söyledikleri, Çin’in en az üç silo sahası inşaatını da işaret etti.

Etiketler : , ,