Adobe'nin Figma'yı satın alması Avrupa Birliği'ne takıldı

Adobe'nin Figma'yı satın alması Avrupa Birliği'ne takıldı

Adobe'nin dijital tasarım pazarını konsolide etme çabası çerçevesinde rakibi Figma'yı 20 milyar dolar karşılığında satın alma anlaşması uzun bir AB rekabet soruşturmasıyla karşı karşıya kalacak.

A+A-

Financial Times'ın haberine göre, Avrupa rekabet otoriteleri, işlemin daha az yenilik ve yüksek fiyatlarla sonuçlanacağı endişeleri nedeniyle bu yılın ilerleyen zamanlarında satın almanın resmi bir soruşturmasını başlatmaya hazırlanıyor.

Birçok büyük satın alma işlemi, genellikle birkaç ay süren bir "1. faz" soruşturması olarak bilinen bir sorgulama alır. Ancak konuya yakın kaynakların FT'ye verdikleri bilgilere göre, AB yetkililerinin daha ayrıntılı bir "2. faz" soruşturmasıyla ilerlemeyi planlıyorlar ve bu durumun daha uzun sürebileceği, haatta anlaşmayı tamamen durdurabileceğini öne sürülüyor.

Figma, Avustralya merkezli Canva ile birlikte, yıllardır pazarı domine eden görüntü düzenleme sistemi Photoshop da dahil olmak üzere Adobe yazılımından daha iyi performans vaat eden bulut tabanlı tasarım araçlarının önde gelen üreticilerinden biri konumunda.

İlgili Haberler