Airbnb İtalya'da duvara çarptı, 780 milyon euro vergi cezası aldı

Airbnb İtalya'da duvara çarptı, 780 milyon euro vergi cezası aldı

İtalyan yargıç vergi soruşturması kapsamında Airbnb'nin 780 milyon euro'suna el koydu.

A+A-

Milano savcılığının Pazartesi günü yaptığı açıklamaya göre bir İtalyan yargıç, vergi kaçakçılığı iddiasıyla Airbnb'ye ceza kesti. Kuzey İtalya'daki savcıların yaptığı açıklamada, soruşturmanın Airbnb'nin ev sahiplerinin kira gelirlerinin %21'ini saklamadığı ve 2017'de çıkarılan bir yasanın gerektirdiği şekilde İtalyan vergi makamlarına ödemediği iddiasıyla ilgili olduğu belirtildi.

Açıklamada, iddia edilen ihlali kapsayan 2017 ve 2021 yılları arasında yöneticilik görevlerinde bulunan üç kişinin soruşturma altında olduğu ve para haczi kararının ortak hedefi olduğu belirtildi.

Airbnb sözcüsü Reuters'a yaptığı açıklamada, "Airbnb İrlanda, bu konuyu çözmek için Haziran 2023'ten bu yana İtalyan vergi dairesi ile aktif görüşmeler yürütüyor" dedi.

Sözcü, şirketin karar karşısında "şaşırdığını ve hayal kırıklığına uğradığını" ve yasalara tamamen uygun hareket ettiğini sözlerine ekledi.

Şirket, Aralık ayında AB Adalet Divanı'nın İtalyan hükümeti lehine karar vermesiyle sonuçlanan bir hukuk mücadelesinde savcılar tarafından atıfta bulunulan 2017 yasasına başarısız bir şekilde itiraz etmişti.

Başbakan Giorgia Meloni'nin yönetimi kısa dönemli kiralamalarda vergi hilelerine karşı bir baskı planlıyor ve birden fazla kısa dönemli kiralık mülk sahibi için vergileri %21'den %26'ya yükseltmek istiyor.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler