Ak Yatฤฑrฤฑm, ARCLK-Arรงelik iรงin hedef fiyatฤฑnฤฑ 212 TL’den 224 TL’ye yรผkseltti, tavsiyesini “endeks รผstรผ getiri” olarak korudu. Raporda ลu satฤฑrlara yer verildi:
Dรผลรผk operasyonel karlฤฑlฤฑk, yรผksek finansal giderler ve tek seferlik giderler nedeniyle beklenti altฤฑ performans
Arรงelik 3ร24’te 5 milyar TL net zarar aรงฤฑklarken (AK: 2,3 milyar TL net zarar, Kons.: 1,9 milyar TL net zarar), geรงen yฤฑlฤฑn aynฤฑ รงeyreฤinde 1,2 milyar TL net kar aรงฤฑklamฤฑลtฤฑ. Satฤฑล gelirleri yฤฑllฤฑk bazda %14 reel bรผyรผmeyle 105 milyar TL (AK: 109 milyar TL Kons.: 106 milyar TL) olarak gerรงekleลti. Dรผzeltilmiล FAVรK yฤฑllฤฑk %35 dรผลรผลle 4,8 milyar TL’ye (AK: 5,4 milyar TL, Kons.: 5,1 milyar TL) gerilerken, dรผzeltilmiล FAVรK marjฤฑ 3,4 puan dรผลรผลle %4,6’ya (AK: %4,9, Kons.: %4,8) geriledi.

(i) beklenenden dรผลรผk net satฤฑลlar, (ii) beklenenden zayฤฑf operasyonel karlฤฑlฤฑk ve (iii) beklenenden yรผksek finansal giderler net kardaki sapmanฤฑn ana nedenleri olarak รถne รงฤฑktฤฑ. Birleลme sonrasฤฑ uluslararasฤฑ satฤฑลlardaki gรผรงlรผ bรผyรผme, Tรผrkiye’deki zayฤฑf talebi telafi etti. Net satฤฑลlar, Whirlpool birleลmesinden kaynaklanan inorganik bรผyรผme ve Tรผrkiye’de MDA6’daki olumsuz รผrรผn karmasฤฑ ve azalan hacimlere raฤmen Whirlpool birleลmesinden kaynaklanan inorganik bรผyรผme ve uluslararasฤฑ talepteki sฤฑnฤฑrlฤฑ organik bรผyรผme sayesinde yฤฑllฤฑk bazda %14 artฤฑล kaydetti.
Uluslararasฤฑ satฤฑลlar yฤฑllฤฑk bazda %29 bรผyรผrken, Tรผrkiye operasyonlarฤฑ %10 daraldฤฑ. Dรผzeltilmiล FAVรK marjฤฑ, zorlu fiyatlama ortamฤฑ, olumsuz รผrรผn karmasฤฑ, yรผksek hammadde maliyetleri ve artan faaliyet giderleri nedeniyle รถnemli รถlรงรผde zayฤฑfladฤฑ. Arรงelik’in dรผzeltilmiล FAVรK marjฤฑ 3ร24’te %4,6 olarak gerรงekleลti (AK: %4,9, Kons.: %4,8). Brรผt kar marjฤฑ zorlu fiyatlama ortamฤฑ, olumsuz รผrรผn karmasฤฑ ve artan hammadde maliyetleri nedeniyle 2,9 puan azalarak %26,4’e gerilerken, artan faaliyet giderleri operasyonel karlฤฑlฤฑฤฤฑn zayฤฑflamasฤฑna katkฤฑda bulundu.

Dรผzeltilmiล net borรง 97 milyar TL, kaldฤฑraรง oranฤฑ ise 4,29x (2ร24: 3,45x) seviyesine yรผkseldi. TL/EUR/USD cinsinden borรงlarฤฑn efektif fonlama maliyeti %41,6/%4,4/%8,5 (2ร24: %45,1/%4,7/%8,5) olarak gerรงekleลti. Borรง stokunun ortalama vadesi 2 yฤฑl olarak hesaplandฤฑ (2ร24: 2 yฤฑl). Yรถnetim 2024T beklentisini dรผลรผrdรผ: Arรงelik yรถnetimi (i) Tรผrkiye’de reel olarak yatay net satฤฑลlar (TL bazฤฑnda) ve uluslararasฤฑ satฤฑลlarda yaklaลฤฑk %50 bรผyรผme (dรถviz bazฤฑnda), ii) %5,8-%6 arasฤฑnda dรผzeltilmiล FAVรK marjฤฑ (รnceki: ~%6,5), iii) ~400 milyon Avro toplam yatฤฑrฤฑm harcamasฤฑ (รnceki: 350 milyon Avro) ve iv) ~%20 Net ฤฐลletme Sermayesi/Satฤฑลlar oranฤฑ (รnceki: ~%22) รถngรถrรผyor.
Yorum
Beklentilerin altฤฑnda kalan sonuรงlara piyasanฤฑn olumsuz tepki vermesini bekliyoruz. Modelimizi en son makro varsayฤฑmlarฤฑmฤฑzla gรผncelledik, ลirket beklentilerini revize ettik ve iskonto dรถnemimizi bir รงeyrek ileri taลฤฑdฤฑk. Tavsiyemizi โEndeks รzerinde Getiriโ olarak korurken, 12A HFโmizi 224 TL’ye revize ediyoruz. Hisse ลu anda 2024T ve 2024T&2025T zaman aฤฤฑrlฤฑklandฤฑrฤฑlmฤฑล tahminlerimize kฤฑyasla 8,21x ve 6,52x EUR bazlฤฑ FD/FAVรK รงarpanlarฤฑyla iลlem gรถrรผrken, EUR bazlฤฑ ฤฐNA modelimiz adil รงarpanlarฤฑn ilgili dรถnemler iรงin sฤฑrasฤฑyla 8,51x ve 6,76x seviyelerinde olduฤuna iลaret ediyor.
Tahminlerde Revizyon

2024T FAVรK tahminimizi, aลaฤฤฑ yรถnlรผ revize edilen ลirket beklentilerine baฤlฤฑ olarak %10 dรผลรผrdรผk, artan finansal giderler ve devam eden tek seferlik giderler nedeniyle net kar beklentimizi net zarar yรถnรผnde deฤiลtirdik. 2025T ve 2026T net satฤฑล ve FAVรK tahminlerimiz revize edilen makro varsayฤฑmlarฤฑmฤฑza paralel olarak yรผkseldi.







