Akkuyu için önlisans verildi

Akkuyu için önlisans verildi

EPDK Başkanı, Akkuyu Nükleer Santrali'nde yatırıma başlanabilmesi için gerekli izinlerin alınabilmesi amacıyla önlisans verildiğini açıkladı

A+A-

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, Rusya tarafından Mersin Akkuyu'ya yapılacak olan nükleer santral ile ilgili yatırıma başlanabilmesi için gerekli izinlerin alınabilmesi amacıyla bugünden itibaren 36 ay süreli önlisans verildiğini açıkladı.

Yılmaz yaptığı açıklamada, "Akkuyu Santrali'nin elektrik üretim tesisinin yatırımına başlanabilmesi için gerekli onay, izin, ruhsat ve benzerlerinin alınabilmesi amacıyla bugünden itibaren 36 ay süreli önlisans verilmiştir. Önlisans kapsamındaki yükümlülüklerin yerine getirilmesi halinde şirkete üretim lisansı verilecek" dedi.

Türkiye ile Rusya arasında 2010'da imzalanan anlaşma kapsamında Türkiye'nin ilk nükleer santrali Akkuyu'ya yapılacak.

Rusya'nın yaklaşık 20 milyar dolarlık yatırımla yapacağı santral dört üniteden oluşacak ve toplam kurulu gücü 4,800 MW olacak.

Yıllık 8,000 saatlik çalışma süresi ile elektrik üretim sisteminin ana unsurlarından biri olacak santralin işletmeye alındıktan sonra Türkiye'deki elektrik enerjisi talebinin yaklaşık yüzde 6-7'sini karşılaması öngörülüyor.

Santralin ilk ünitesinin planlanandan daha geç şekilde ve 2022'de devreye girmesi bekleniyor.

 

 

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.