AKP yüzde 45'i zorluyor

AKP yüzde 45'i zorluyor

AKP'ye yakınlığı ile bilinen MAK Danışmanlık anketine göre AKP yüzde 44.7, CHP yüzde 25.3, MHP yüzde 15.6, HDP yüzde 10.7 seviyesinde

A+A-

AKP'ye yakınlığıyla bilinen kamuoyu araştırma şirketi MAK Danışmanlık'ın Ağustos ayı anket sonuçlarına göre, bugün seçim yaplırsa AKP'ye oy verecek seçmenlerin oranı yüzde 44.7 düzeyindeyken, CHP yüzde 25.3, MHP yüzde 15.6 ve HDP de yüzde 10.7 seviyesinde bulunuyor.

MAK Danışmanlık'ın 4-8 Ağustos tarihleri arasında 30 büyükşehir ve 20 il merkezinde yaptırdığı anketin sonucunu yorumlayan, MAK Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat, "Kararsızların dağıtılmasıyla ulaştığımız bu rakamlarla Ak Parti'nin tek başına iktidara gelmesi mümkün. 280'in biraz üzerinde bir sandalye ile burun farkıyla 276'yı geçebilecek bir oydur bu. Ak Parti'nin oylarının artış gösterdiği yerler İç Anadolu ve Akdeniz gibi seçimi küçük oylarla kaybettiği yerler" dedi.

Haziran'da yapılan genel seçimde 550 sandalyeli TBMM'de AKP yüzde 40.87 oy ile 258 milletvekili çıkarırken, CHP yüzde 24.95 oy ile 132, MHP yüzde 16.29, HDP ise yüzde 13.2 oy ile 80'er sandalye kazanmışlardı. CHP'nin sandalye sayısı bir istifa ile 131'e geriledi. Seçim sonuçlarının ardından AKP Meclis çoğunluğunu kaybederken, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan yeni hükümeti kurma görevini 9 Temmuz'da AKP Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'na vermişti.

Davutoğlu'nun koalisyon turları sonrası AKP ile CHP arasında başlayan istikşafi görüşmeler, geçen hafta başında sona ermişti. AKP Genel Başkanı Davutoğlu ile CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun bu akşam 1800'de yapacakları görüşmenin ardından koalisyon müzakerelerine geçilip geçilmeyeceği konusunda karar vermeleri bekleniyor.

"MHP'DEN AKP'YE, CHP'DEN MHP'YE OY GEÇİŞİ VAR"

Anketteki oyların değişikliklerini de yorumlayan Kulat, "MHP'den Ak Parti'ye küçük çaplı da olsa bir oy aktarımı söz konusu. CHP'nin ulusalcılarından da MHP'ye geçiş var. HDP'den de CHP'ye kayma söz konusu. Bileşik kaplar teorisi ortaya çıkıyor" dedi.

 

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.